Мед Атлант

Отримали повістки і вирушили до війська: у Франківську провели строковиків. ВІДЕО

Сьогодні  в Івано-Франківську 29 юнаків урочисто провели на строкову службу. Вночі потягом вони вирушать до навчального центру у Старичах Львівської області.

На урочистих проводах побувала і знімальна група МІСТА.

Кожний хлопець, кожний козак має боронити свою країну. Я вирішив після строкової служби підписати контракт у десантно-штурмові війська. Очікую отримати військове звання, мінімум офіцер або полковник. Щось таке скромне, – каже призовник Василь.

 

Якщо воно мені сподобається, то я піду дальше.Можу підписати контракт, це без питань, якщо воно мені дійсно сподобається. А поки що думаю, просто відслужити, бо зобов’язаний країні, – говорить 18-річний Валентин.

 Провести призовників прийшли їхні батьки, родичі та друзі.

Він взяв повістку  і пішов сам обходити лікарів. Каже: «Мамо, я йду в армію». Сам цього захотів. Я горджуся, що в мене є така дитина, – розповідає Алла, мати одного з юнаків.

Загалом з  області під час осіннього призову для проходження військової служби призвуть 415 хлопців. З них 240 осіб будуть проходити службу в Збройних силах України (Сухопутних, Десантно-штурмових військах, Частинах центрального підпорядкування, Повітряних та Військово-морських силах). Ще 175 осіб служитимуть у Національній гвардії України, Державній прикордонній службі та Державній спеціальній службі транспорту.

До виконання бойових завдань в операції ООС призовників не залучатимуть.

80% це хлопці, які тільки закінчили школу, технікуми і вони хочуть піти служити в армію. Вчора ми відправили 80 юнаків і сьогодні 29 юнаків до ЗСУ. Вони поїдуть до навчального центру у Старичах, де пів року здобуватимуть спеціальності. Після цього їх відправлять до військових частин, – розповідає військовий комісар Івано-Франківського ОВК полковник Володимир Ярмошук.

Осінній призов проводять в умовах карантинних обмежень. Всім хлопцям зробили тест на коронавірус.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...