Мед Атлант

На Прикарпатті прогнозують зростання захворюваності на коронавірус

Від початку карантину на Прикарпатті захворіло 14835 осіб, з них 520 дітей. На жаль, 351 пацієнт помер, що склало 2,4% від кількості захворілих.

Про це на брифінгу ОДА повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я Володимир Дзьомбак наголосив, що в основному смертність переважає серед  літніх людей, хоча і зареєстровано 2% смертності серед людей віком від 18 до 29 років, 8%  – від 30 до 40 років, 55 хворих зареєстровано з летальним наслідком у віці 50-69 років, 35% – у віці 70 років і старше, інформує пресслужба ОДА.

Однозначно, що навіть у молодому віці смерті пов’язані із супутніми захворюваннями. Тим не менше, хочу нагадати, що карантинні заходи і дотримання всіх необхідних режимів дозволяє уберегтися від захворювання”, – додала заступниця директора “Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України” Тетяна Джус.

Джус акцентувала, що ситуація в області залишається напруженою і неблагополучною. Попри те, що за останні минулі два тижні спостерігалося зниження захворюваності, розслаблятися не слід. Фахівці надалі очікують зростання захворілих, оскільки темпи щоденного виявлення нових випадків у межах наростання. Також представниця лабораторного центру зазначила, що найбільше поширення інфікування COVID-19 в Коломийському, Калуському, Тисменицькому та Косівському районах і місті Івано-Франківську.

У 20 медичних закладах розгорнуто 1851 ліжко. Заповненість цих ліжок – 36%. Із 141 реанімаційного ліжка зайнято 93, серед них – 37 пацієнтів перебуває на апаратах штучної вентиляції  легень.

Читайте також: У Косівському та Калуському районах – по одній смерті від коронавірусу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...