Мед Атлант

В Івано-Франківську відбудуться «Дні українського кіно»

Івано-Франківська обласна державна адміністрація, театр кіно «Люм’єр», агенція регіонального розвитку та кінокомісія, управління культури національностей та релігій ОДА, навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття запрошують на перегляд кращих українських фільмів — «Фортеця Хаджибей», «Толока», «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке», «Східняк», «Тарас. Повернення».

Метою проведення «Днів українського кіно» є привернення уваги глядачів до вітчизняного кінематографа, знайомство кіноманів із фахівцями та тонкощами роботи в кіноіндустрії.

До уваги глядачів організатори підібрали фільми, які вперше буде презентовано у Івано-Франківську — «Фортеця Хаджибей» та фільм Михайла Іллєнка «Толока», прем’єру якого свого часу було перенесено через пандемію COVID-19. Також до уваги глядачів кінострічки, які нещодавно вийшли в прокат: «Східняк» –дебютна робота режисера Андрія Іванюка (родом з Прикарпаття), «Тарас. Повернення» –з Романом Луцьким в головній ролі, фільм-казку «Пекельна Хоругва, або ж Різдво Козацьке», що базується на казці Сашка Лірника «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід».

Нагадуємо, що у зв’язку з пандемією COVID-19 кінотеатр працює з наповненістю не більше 50 відсотків та за умови дотримання карантинних вимог.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...