Мед Атлант

До Покрови: поблизу Франківська розпочався автоконцерт. ФОТО/ ВІДЕО

Сьогодні, 14 жовтня, у селі Черніїв проходить автоконцерт, приурочений Дню захисника України, свята Покрови, Дню створення УПА.

Формат автоконцерту, що є не новим, обрали задля безпечності. Територію заходу обгородили, а місце для машин промаркували.

На початку з’їхалися більше сотні автомобілів, згодом машин побільшало. А дехто приїхав і на велосипеді.

На концерт приїхали не лише дорослі, але й діти. Глядачі повиходили з машин і насолоджувалися музикою стоячи. Засоби захисту не у всіх. Ведучі концерту – Уляна Маляр-Гундер та Сергій Лазановський. Вони нагадали про дистанцію та засоби безпеки.

Захід розпочалися із запізненням: замість анонсованої 19:00 о 20:17. Тож глядачі грілися в автівках з чаєм чи кавою і слухали репетиції виконавців.

Першим, хто виступив на сцені, – франківські “Кораллі”. Це музична команда, особливістю якої є рок-експерименти з трембітою та сопілкою. Їхній виступ – перформанс, насичений екпериментом, адже музиканти грають на сопілці, дримбі, трембіті. Виходить дуже колоритно.

Далі у програмі гурти “Гайдамаки” та легендарні Кому вниз”.

До слова, пряму трансляцію концерту можна дивитися онлайн.

Початок концерту.

“Кораллі” попросили вмикати фари та аварійки, а також стрибати разом з ними. Гурт зіграв свої хіти – “Сонце”, “Карпати”, “Ой не буду”, останню музиканти співали разом з глядачами.

Піл час виступу соліст Мишко Адамчак попросив глядачів без машин підійти ближче до сцени. Втім через кілька хвилин він попросив одягнути маски, а глядачів, які підійшли до сцени з авто, повернутися назад до машин.

Опісля виступив гурт “Гайдамаки”, на сцену виконавці вийшли о 21:52. Музиканти без перебільшення легендарні, група виникла 1991 року. Стиль гурту поєднує рок, даб, панк і ска, українську та балканську фолк-музику.

Почали виступ піснею “УкрОп”, також виконували “Бачиш – стріляй!”, “Дума про полковника Петра Болбочана”, “Червона калина”, марш “Україна”, “Полісся” та інші.

До деяких текстів пісень соліст робив невеликі ремарки. Музиканти зізналися, це їхній перший автоконцерт. “Гайдамаки” виконали дві пісні “на біс”, це були “Меч Арея” та “Сумний Святий вечір”.

Фото: Павло Пивовар. 

Гедлайнером концерту став справді легендарний гурт “Кому Вниз”, заснований у 1988 році. Для франківців вони виконали хіти “Кленовий вогонь” (музика Володимира Івасюка, рок-адаптація гурту), “Мамай”, “Ворони”, “Марш норманів”, “Птаха на ймення Nachtigall”, “Шива”, “Ліра”. Ці пісні – легендарні для поціновувачів українського року.

“Наше серце ваше серце, ваше – наше. Дякуємо за те, що ви є”, – говорив фронтмен Андрій Середа.

Сьогодні у репертуарі гурту і нова пісня “Повстанець”, присвячена подіям на Майдані у 2013 році. Завершили виступ “Кому Вниз” “Холодним яром” та піснею “Ми хлопці з Бандерштату” (кавер “Братів Гадюкіних”).

Фото: Павло Пивовар. 

Концерт завершився о 12 ночі. Судячи з реакції публіки, пройшов на ура.

Нагадаємо, вартість концерту обійшлося місту 293 520,00 грн.

Сьогодні на честь свята у Франківську провели урочисту ходу, пам’ять загиблих на незалежність України вшанували панахидою. Відбулися також віче та святковий концерт.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...