Мед Атлант

В Астанова, якого обвинувачують у вбивстві студентки, підозра на COVID-19

В Ельдара Астанова, якого обвинувачують у вбивстві студентки із Болгарії, підозра на коронавірус. Через його відсутність судове засідання перенесли.

Також не з’явилися двоє адвокатів Астанова, пише Суспільне.

Мій підзахисний з поважних причин не з’явився на судове засідання. Я, як захисник, звернувся до обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги із запитом. На наступне судове засідання ми надамо відповідні документи, які підтвердять причину неявки Астанова. Я спілкувався з Ельдаром Астановим сьомого жовтня, він викликав карету швидкої медичної допомоги, у нього висока температура була 38-39 градусів – ознаки та підозра на COVID, – сказав Петро Кучкуда.

Нагадаємо, що студентка з Болгарії Дішлі Еля Зія зникла в ніч на перше червня 2017 року. Її тіло, запаковане у валізу, знайшли через 12 днів у ставку села Світанок Рогатинського району. Тоді за підозрою умисного вбивства правоохоронці затримали студента з Туркменістану, співмешканця та одногрупника загиблої Ельдара Астанова.

14 червня 2017 року Івано-Франківський міський суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Через рік і 8 місяців судового розслідування Астанова випустили із СІЗО. Таке рішення ухвалив обласний апеляційний суд 24 липня.

5 вересня колегія суддів, яка розглядала справу в Івано-Франківському міському суді, заявила про самовідвід. Тепер справу Ельдара Астанова розглядають у Богородчанському районному суді.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...