Мед Атлант

Як за допомогою TruCam франківські патрульні виявляють водіїв-порушників. ВІДЕО

Від початку року патрульні зупинили водіїв за перевищення швидкості винесли більше 13 тис. постанов. А загалом за два роки – більше 25 тисяч.

Як розповіла речниця патрульної поліції області Христина Мриглід, від 2018 року в Івано-Франківській області є чотири напрямки, на яких працюють патрульні з TruCam. Це дороги Н-9, Н-10, вулиці Галицька та Крихівецька.

«Тішить те, що люди свідомі, розуміють свої порушення та оплачують штраф практично на місці», – каже Мриглід.

Поліція з TruCam щоразу виїжджає на різні місця. Сьогодні це траса Н-09 у Ямниці. Тут дві смуги в одному напрямку. Водії нехтують ПДР та перевищують швидкість. Мешканці самі скаржаться поліції на порушників швидкості, тут часто трапляються ДТП.

На місці працюють двоє поліцейських. Патрульний Назарій Нижник розповідає: прилад наводиться на автомобіль, після чого слід натиснути на курок. На TruCam фіксується та вибивається швидкість.

«Прилад TruCam налаштований на 73 км / год, оскільки правилами дорожнього руху чітко вказано, що дозволена швидкість – 50 км / год, а КУпАП дозволяє плюс 20. До 70 км / год водії можуть рухатися в населеному пункті. Якщо є перевищення, транспортний засіб зупиняємо і притягуємо водія до відповідальності», – зауважує він.

Пристрій TruCam має спеціальний алгоритм шифрування, що унеможливлює втручання у систему чи будь-яке корегування даних. Відеоролики чи фотографії порушень зберігатимуться тривалий час в Управлінні патрульної поліції в Івано-Франківської області і можуть бути надані до суду при оскарженні водіями винесених постанов.

Відповідно до статті 122 КУпАП, а саме за перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год – санкція статті передбачає штраф у розмірі 255 гривень (ч.1), перевищення швидкості більш ніж на 50 км/год – штраф 510 гривень (ч.3).

Прилад TruCam не використовують у погану погоду.

Позавчора патрульні зафіксували 20 перевищень швидкості за неповних 12 годин роботи. 12 водіїв сплатили суму штрафу через термінал на місці.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...