Мед Атлант

МКЛ № 1 купить перший переносний УЗД-апарат для обстеження пацієнтів з COVID-19

Івано-Франківська міська клінічна лікарня №1 замовила 13 жовтня переносну ультразвукову діагностичну систему вартістю 1,38 млн грн. Договір підписали з ТОВ «Астріум».

Медики отримають УЗД-апарат експертного класу Viamo C100 японського виробництва Canon Medical Systems. Це одна з найновіших моделей виробника з візуалізацією останнього покоління. Для його запуску та готовності потрібно лише вісім секунд, обладнання самостійно працює до двох годин, інформують “Наші гроші. Львів”. 

Переносний УЗД-апарат замовили для того, щоб не порушувати епідемічного зонування в лікарні, пояснив редакції «Наші гроші. Львів» фахівець з публічних закупівель міської клінічної лікарні №1 Назарій Чокой.

«На сьогодні лікарня має два стаціонарні апарати ультразвукової діагностики. Тому ми замовили переносне обладнання, аби можна було обстежувати пацієнтів з коронавірусом», − зазначив фахівець.

Закупівлю провели за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Івано-Франківська міська клінічна лікарня №1 приймає хворих на коронавірус ще з березня цього року. Протягом карантину медики спрямували 16,3 млн грн за спеціальною спрощеною процедурою для подолання інфекції. При цьому закупівля УЗД-апарату Viamo C100 – наразі є найбільшим замовленням для міської клінічної лікарні №1.

Нагадаємо, на початку вересня редакція «Наші гроші. Львів» повідомила, що міська клінічна лікарня №1 переплатить майже 100 тис. грн за  імунноферментний аналізатор ImmunoChem. Медики замовили обладнання за 358 тис. грн, хоча інші лікарні купували його по 200-270 тис. грн. Крім того, один з постачальників обладнання «Інтермедика» вказав редакції його ціну 197 тис. грн, хоча товар мав бути доступним з жовтня. Водночас фахівець з публічних закупівель лікарні Назарій Чокой стверджував, що за такою ціною у той час обладнання на ринку не було.

Постачальник УЗД-обладнання для лікарні ТОВ «Астріум» зареєстроване 2005 року в Києві. Компанія є офіційним дистриб’ютором виробника медичного обладнання Canon Medical Systems в Україні. Власником та директором компанії є Віталій Степченко.

Протягом 2019-2020 років фірма отримала державних замовлень на 259 млн грн, в основному на постачання медичного обладнання.

Читайте також: Перинатальний центр на Прикарпатті отримає УЗД-апарат високого класу вартістю понад мільйон гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...