Мед Атлант

ЦМКЛ придбала додаткове обладнання для тестування хворих на коронавірус

Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня 12 жовтня замовила лабораторне обладнання для діагностики коронавірусу за 2,7 млн грн. Договір підписали з ТОВ “Некст левел діагностікс”.

Медики отримають ампліфікатор BMS MIC вартістю 1,13 млн грн та станцію для автоматичного виділення нуклеїнової кислоти за 1,5 млн грн. До комплекту також входить ПЛР-бокс за 56 тис. грн, лабораторний холодильник з морозильною камерою вартістю 14 тис. грн та спеціальні дозатори, інформують “Наші гроші. Львів”. 

Закупівлю провели за спеціальною спрощеною процедурою звітування для подолання пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Обладнання купують для розширення можливостей лікарні, пояснила редакції «Наші гроші. Львів» уповноважена особа зі спрощених закупівель Ніна Зобків.

«У нас наразі скромна лабораторія, а ми хочемо збільшити обсяг надання лабораторних послуг, особливо тестування на коронавірус», − зазначила уповноважена.

Нагадаємо, Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня приймає хворих на коронавірус ще з березня цього року. Протягом карантину вона спрямувала за спеціальною спрощеною процедурою 21,6 млн грн на подолання інфекції. Завдяки цим замовленням вона посідає друге місце в переліку найбільших «ковідних» замовників Прикарпаття.

Компанія «Некст левел діагностікс» зареєстрована 2018 року в Києві. 83% фірми належить жителю Київської області Алі Османову. Інші дрібніші частки компанії належать двом громадянам Іспанії, жителю Великої Британії та громадянинові США.

Протягом 2019-2020 років фірма отримала державних замовлень на 9,4 млн грн, в основному на діагностичні тести та лабораторне обладнання.

Читайте також: У Франківську лабораторія робить ПЛР-тестування впродовж доби – головний санлікар області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...