Мед Атлант

Медведчук проти Кіпіані. Суд заборонив розповсюдження книги про Стуса

Дарницький районний суд заборонив розповсюдження тиражу книги Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса” без дозволу Віктора Медведчука. Суд визнав, що деякі фрази у книзі порушують честь та гідність.

Як повідомила кореспондентка Суспільного, під час судового засідання під будівлею суду у цей час відбувалась акція протесту. Бльзько 20 учасників повісили на паркан плакати із портретами Медведчука та Стуса. За правопорядком слідкує Національна поліція та Поліція діалогу.

Медведчук проти Кіпіані. Суд заборонив розповсюдження книги про Стуса

Що оскаржує Медведчук

Книга Кіпіані “Справа Василя Стуса” вийшла у друк у травні 2019 року, а вже у вересні Медведчук заявив, що вимагатиме через суд заборонити її розповсюдження.

Позивач вважає, що у 9 епізодах книги Кіпіані містяться висловлювання, які не відповідають дійсності та принижують честь і гідність політика, через що вимагає заборонити розповсюдження книги “у будь-який спосіб на будь-якій території”.

У цих епізодах Кіпіані розповідає про Медведчука як адвоката поета Василя Стуса в судовому процесі 1980 року. У результаті поета засудили до 10 років примусових робіт та 5 років заслання. Стус помер 4 вересня 1985 року в карцері після оголошеного ним голодування.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...