Мед Атлант

На чемпіонаті України зі спортивної ходьби виконали три олімпійські нормативи

На чемпіонаті України зі спортивної ходьби в Івано-Франківську було виконано три олімпійські нормативи на дистанції 50 кілометрів.

Про це Супільному Карпати розповів директор департаменту молодіжної політики та спорту Віталій Матешко.

“Зараз федерація легкої атлетики України працює із Всесвітньою федерацією, чи нормативи зафіксують. Адже, відповідно до стандартів, на змаганнях такого рівня мають бути три міжнародних судді. Враховуючи пандемію, у нас було лише два міжнародних судді. І відповідно це питання буде вирішуватися”, – каже очільник департаменту молодіжої політики та спорту.

Серед переможців на дистанції 50 км – франківка Христина Юдкіна. Франківець Валерій Літанюк був третім на дистанції 50 км серед чоловіків.

“І таким чином він підтвердив свій рівень топового спортсмена. Він теж виконав олімпійський норматив. Це питання буде вирішуватися Всесвітньою федерацією легкої атлетики”, – розповідає Віталій Матешко.

Перше місце у цих змаганнях здобув Ігор Главан (Сумська обл.). На другій позиції – Сергій Будза (Київська обл.).

В категорії наймолодших дівчат бронзова нагорода – у 12-річної представниці Івано-Франківської спеціалізованої школи олімпійського резерву Вероніки Шурби. Вона тренується у Калуші.

Команда Івано-Франківської області здобула друге загальнокомандне місце у змаганнях на 50 км. На першому та другому місці відповідно спортсмени зі Сумської та Київської областей.

У загально-командній боротьбі ситуація збереглася: сумчани – на першому місці, кияни – на другому. Франківці ж – на четвертому.

“Я хочу відзначити Ганну Шевчук, якій на чемпіонаті вручили посвідчення майстра спорту міжнародного класу. Вона стартувала на дистанції 20 км. Фінішувала п’ятою. Але не вистачило 50-ти секунд до олімпійського нормативу. Ми сподіваємося, що на початку наступного сезону вона обов’язково побореться за цей норматив, і ми будемо мати ще одного кандидата на участь в Олімпійських іграх. Вона тренується в школі олімпійської спортивної майстерності. Народилася в місті Калуш”, – розповів Матешко.

Це завершальні змагання сезону 2020-го року для скороходів.

Загалом, у чемпіонаті взяли участь 195 учасників.

Спортсмени приїхали до Івано-Франківська з 15-ти областей України, а також атлети з Туреччини та Латвії. Змагалися на дистанціях 20 км та 50 км. Розіграно 16 комплектів нагород. Дистанцій було теж 16.

Наймолодшому учаснику змагань, вихованцю Рожнятівської дитячо-юнацької спортивної школи Всеволоду Волошину – шість років, найстаршому, Івану Файчаку – 81.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...