Мед Атлант

Службовця Коломийської виправної колонії визнали невинним у передачі наркотиків засудженому

Майора внутрішньої служби, начальника оперативного відділу Коломийської виправної колонії обвинувачували  у незаконному придбання, зберігання наркотичних засобів, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з метою збуту у місця позбавлення волі  та одержання неправомірної вигоди.

Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень, яке опублікували 15 жовтня.

Як зазначається у матеріалах справи, начальник оперативного відділу Коломийської виправної колонії змовивився із жителем Снятинського району, щоб передавати його засудженому сину наркотики. За це начальник отримав тисячу гривень.

З метою конспірації канабіс загорнули у згорток червоної тканини, який поклали у пачку з-під сигарет «Прилуки». Наркотики і гроші майор поставив до багажника свого автомобіля.  Потім його затрмали працівники СБУ.

Такі дії обвинуваченого кваліфіковані , як незаконне придбання, зберігання особливо небезпечних наркотичних засобів, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з метою збуту у місця позбавлення волі  та одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду та в інтересах третьої.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину не визнав та пояснив, що жодного кримінального правопорушення не вчиняв. Стверджує, що жодних домовленостей із засудженим та його батьком на передачу наркотиків, як і вимагань від них за це грошей, не було.

За словами майора, коли він проходив через хвіртку за межі території колонії до нього підійшов вказаний засуджений та сказав, що батько привіз йому передачу і попросив по можливості проконтролювати, щоб поклали на його рахунок гроші, які йому привіз батько, бо той може щось наплутати.

Майор запитав працівників колонії, які проводять догляд передач засудженим, чи до засудженого  привозили передачу. Коли йому відповіли, що передачі для цього засудженого не було, пішов додому. Цього ж дня  начальнику оперативного відділу Коломийської виправної колонії подзвонив батько засудженого і попросив зустрітися. Під час розмови батько несподівано запитав чи можна передати трохи травки для сина і почав витягувати руку з кишені. На дане запитання майор відповів, що про це не може бути мови.  Сам пакет з передачею чоловік взяв. Після цього сів у свій автомобіль і був затриманий працівниками СБУ.

Під час засідання батько засудженого повідомив, що думав, що то трава для лікування нирок.  Син підтвердив, що батько не знав про наркотики. Про передачу посилки справді домовлявся із начальником оперативного відділу Коломийської виправної колонії. За словами засудженого, майор хотів отримати 2 тисячі гривень, але зійшлися на 1000 гривень.

Аналіз  справипереконав суд у тому, що жоден з доказів, запропонованих стороною обвинувачення і перевірених в судовому засіданні, як окремо так і в сукупності, не можуть бути покладені в безпосереднє підтвердження вини.

Суд ухвали рішення визнати начальника оперативного відділу Коломийської виправної колонії  невинуватим у вчиненні кримінальних правопорушень та виправдати у зв`язку з недоведеністю вчинення кримінальних правопорушень, в яких обвинувачується.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...