Мед Атлант

За двох неоформлених працівників прикарпатський підприємець заплатить 192 тис. грн.

Інспектори Держпраці на Франківщині у підприємця, що займається реалізацією питної води, виявили неоформлених працівників. Тепер підприємець заплатить штраф.

Про це інформує Управління Держпраці області.

Як зазначається, під час проведення інспекційного відвідування у грудні 2017 року інспекторами Управлінням Держпраці виявили, що між підприємцем та працівниками  не укладено трудові угоди та не повідомлено орган Державної фіскальної служби про їх прийняття на роботу.

На підставі абзацу 2 частини 2 статті 265 КЗпП України Управлінням Держпраці винесено постанову про накладення штрафу в 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на момент виявлення порушення в сумі 192 000 гривень.

Не погодившись із висновками Управління Держпраці, підприємець оскаржила постанову про накладення штрафу до суду.

Івано-Франківським окружним адміністративним судом в задоволені позову підприємця було відмовлено, а постанову про накладення штрафу залишено в силі.

Не погодившись з прийнятим рішенням підприємцем було подано апеляційну скаргу до Восьмого апеляційного адміністративного суду. Постановою суду апеляційної інстанції апеляційну скаргу було задоволено, а рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду – скасовано.

Однак Управління Держпраці оскаржило рішення апеляційної інстанції до Верховного суду шляхом подання касаційної скарги.

Постановою Верховного суду від 6 жовтня 2020 року касаційну скаргу Управління Держпраці задоволено повністю, постанову Львівського апеляційного суду від 6 червня 2018 року скасовано. Рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 16.03.2018 року залишено в силі.

Читайте також: Держпраця у Франківську шукала неоформлених працівників – знайшла “стажерів”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...