Мед Атлант

Франківські патрульні обстежують дороги – склали 14 адмінматеріалів. ФОТО / ВІДЕО

У жовтні патрульна поліція проводять осінній комісійний огляд автомобільних доріг, залізничних переїздів. Патрульні виявляють недоліки, які фіксують в актах огляду, та складають приписи.

Як розповідає речниця патрульної поліції Христина Мриглід, патрульні перевіряють, розмітку, дорожнє покриття, оглядають залізничні переїзди «на придатність» та безпеку для дорожнього руху.

Такі перевірки проводять дві на рік – восени та навесні.

Як зазначила інспекторка відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Василина Ляхович, осіннє комісійне обстеження розпочалося 28 вересня. До 4 жовтня тривала підготовка, тоді створили спеціальну комісію. В її склад увійшли комунальники, представники органів державної влади, балансоутримувачі доріг та патрульні з відділу безпеки дорожнього руху.

«Ми проводимо комісійне обстеження на дорогах державного значення, місцевих дорогах і дорогах 15-и районних центрів по всій області. За цей період (з 4 жовтня – ред.) складено 14 адмінматеріалів. До відповідальності притягнуто балансоутримувачів, які пильнують за належним утриманням ділянок. Видано 22 приписів для усунення недоліків», – розповіла Ляхович.

Найбільше дефектів – на дорогах місцевого значення, адже тут багато ям, дорожні знаки потрібно замінити, а розмітку поновити.

«Дуже часто об’їзд ям призводить до ДТП: водії виїжджають на іншу смугу руху й створюють аварійні ситуації», – каже Ляхович.

Аби усунути недоліки, потрібні кошти, а з цим бувають проблеми. До слова, адмінматеріали складають відповідальних за утримання доріг, а це САД, МДК або ж заступники міських чи сільських голів. Протоколи складають за ч. 1 ст. 140 КУпАП. Розмір штрафу – 1020 грн.

Втім комісійний огляд важливий, пояснює інспекторка. Це для того, аби водії та пішоходи відчували себе у безпеці. Результати таких обстежень є – стан доріг таки змінився на краще.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...