Мед Атлант

Франківців просять випустити повітря з батарей, щоб вони могли нагріватися

У житловому фонді міста Івано-Франківська, виконуючи Рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради № 1075 від 15.10.2020 р., починаючи з 19 жовтня розпочався опалювальний сезон 2020/2021 рр.

До магістральних тепломереж міста та внутрішньо-будинкових систем багатоквартирних житлових будинків став поступати теплоносій. Проте у батареях опалення житлових квартир, що розташовані на верхніх поверхах багатоквартирних житлових будинків, можуть утворюватися повітряні корки, які перешкоджають циркуляції теплоносія, що ставатиме причиною холодних стояків і приладів обігріву в квартирах. Для того, щоб уникнути цієї ситуації і не чекати приходу за викликом спеціалістів аварійних бригад теплокомуненерго, квартиронаймачів, у яких встановлені спускники повітря (крани Маєвського), проять випустити повітря з мережі.
Операція ця доволі проста у виконанні. Як її здійснити, можна подивитися, переглянувши відеоролик.
Про всі випадки непоступлення теплоносія до внутрішньо-будинкових стояків, а також в разі пошкодження внутрішньобудинкової системи та витікання води просимо мешканців багатоквартирних житлових будинків негайно повідомляти Аварійно-диспетчерську службу за телефоном 15-82, 56-47-82 (цілодобово), або безпосередньо начальників теплових районів ДМП «ІФТКЕ»:
т/р «Пасічна» – Штангурський Володимир Петрович – (0342) 730-740
т/р «Дорошенка» – Лилик Ігор Миронович – (0342) 73-24-57
т/р «Позитрон» – Воронич Володимир Васильович – (0342) 730-779, – повідомляють на сторінці

Розповітрення батарей

Як розповітрити батарею опаленняЗ початком опалювального сезону виникають проблеми із розповітрюванням стояків теплової системи багатоквартирних житлових будинків. Спеціальні крани Маєвського для здійснення цієї операції розміщені на батареях опалення верхніх поверхів житлових будинків. Здійснити процес розповітрення досить просто. Для цього потрібна лише викрутка. Отже, кожний власник квартири, що проживає на верхніх поверхах, може виконати цю нескладну операцію і забезпечити таким чином надійну циркуляцію теплоносія по системі. Варто зазначити, що внутрішньобудинкові системи теплозабезпечення, за нинішнім Законом про комунальну власність, є суто власністю мешканця квартири, тому й виконати процес розповітрення є цілком в його компетенції і інтересах, аби не чекати представника теплопостачальника чи балансоутримувача і не мерзнути в холодній квартирі, коли виконати цю технічну операцію досить просто.Про це дивіться у відеосюжеті.

Опубліковано ДМП "Івано-Франківськ теплокомуненерго" Вівторок, 23 жовтня 2018 р.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...