Мед Атлант

Як і чим діти харчуватимуться в школах і садках: у МОЗ розробили проєкт постанови

Міністерством охорони здоров’я розроблено проєкт постанови КМУ «Про затвердження Норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Про це інформує пресслужба МОЗ.

За словами Головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, вперше на законодавчому рівні буде врегульовано питання щодо харчування дітей з особливими дієтичними потребами, такими як цукровий діабет, непереносимість глютену, лактози тощо.

Заборонено до закупівлі, реалізації та пропонування дітям технологічно оброблених м’ясних та рибних страв (ковбас, сосисок, заморожених напівфабрикатів тощо), солодких газованих напоїв, енергетичних напої та будь-яких інших напоїв із вмістом доданих цукрівобмежується добова кількість солі, цукру, борошняних та кондитерських виробів, жирів.

У проєкті:

змінено структуру харчування з урахуванням рекомендацій ВООЗ щодо принципів здорового харчування та з урахуванням фізіологічних потреб дітей;

окремо приділено увагу організації харчування, відповідно до якого керівники закладів матимуть можливість вибрати найефективнішу модель організації харчування з урахуванням особливостей відповідного закладу. Тобто впроваджувати кейтеринг, здачючи харчоблок закладу в оренду для організації харчування або власними силами закладу.

У МОЗ запрошують ознайомитися та долучитися до обговорення положень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...