Мед Атлант

Прикарпатські студенти стали чемпіонами України з гирьового спорту. ФОТО

Прикарпатські студенти стали чемпіонами України з гирьового спорту.

Чемпіонат відбувся у місті Дубно Рівненської області. На ньому двоє спортсменів здобули кілька титулів.Про це повідомляють у пресслужбі університету.

Олександр Шваб став чемпіоном України серед дорослих та юніорів. У ваговій категорії до 74 кг він здійснив 91 підйом двох 24-кілограмових гир довгим циклом.

За словами хлопця, ці змагання були першими після перерви на карантині. У турнірі його конкурентом був Заслужений майстер спорту Володимир Андрійчук, якому прикарпатець одного разу програв. Та все ж Олександр Шваб здобув заслужене звання чемпіона України.

Ми були на сусідніх помостах, і виконували вправу одним темпом, а на шостій хвилині я побачив, що він почав відставати на один підйом, — розповідає Шваб. — Тож мені потрібно було витримати свій темп і вистояти до кінця.

Олександр зібрався з силами, впорався із завданням і здобув заслужене звання чемпіона України.

 

Софія Обаль у перший день змагань виступала у ривку однієї 16-кілограмової гирі. Як ми вже зазначили вище, вона стала тут призером, але під час виконання вправи вона раптово випустила спортивний снаряд, і той впав їй на ногу.

Це був дуже сильний біль, але наступного дня зранку я таки вирішила виступити у напівмарафоні, вистояла усі 30 хвилин, зробила 215 підйомів і здобула перемогу, — розповідає Софія. — Дуже допоміг Олександр Шваб, який постійно підтримував. Без нього я б не впоралась.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...