Мед Атлант

У Франківську вже 6 працівників апеляційного суду хворіють на коронавірус

Наразі на коронавірус хворіють шестеро працівників апеляційного суду в Івано-Франківську.

Про це інформує пресслужба суду.

21 жовтня ще в одного працівника суду підтверджено захворювання на COVID-19, це третій випадок цього тижня.

У суді дотримуються всіх карантинних вимог та регулярно проводять дезінфекцію приміщень.

Від початку карантину в Івано-Франківському апеляційному суді розпорядженням голови суду про профілактичні заходи щодо боротьби з поширенням COVID-19 запроваджено ряд заходів спрямованих на попередження поширення коронавірусної інфекції.

Просимо відвідувачів суду дотримуватись карантинних обмежень, відвідувати суд тільки у разі нагальної потреби та залишати документи для подачі в канцелярію суду в спеціальній скриньці, яка розташована при вході в приміщення суду. Для того, щоб уникнути затягування судових розглядів кримінальних проваджень,  з метою запобігання захворювання на COVID-19 звертаємо увагу учасників на можливість заявити клопотання про здійснення провадження за їх відсутності відповідно до ст. 406 КПК України. У цьому випадку суд апеляційної інстанції має право ухвалити судове рішення за результатами письмового провадження, – йдеться у дописі.

На період дії карантинних обмежень червоної зони в суді повинні звести до мінімуму кількість відвідувачів. З цією метою розпорядженням голови суду вирішено доповнити раніше видані розпорядження про профілактичні заходи щодо боротьби з поширенням COVID-19:

  1. На час карантину заборонити допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових проваджень.
  2. Учасників справ пропускати до приміщення суду не раніше, ніж за 15 хвилин до початку судового розгляду.
  3. Від відвідувачів суду вимагати дотримуватися маскового режиму, соціальної дистанції (1,5 ‑ 2 м) як перед входом до суду, так і в приміщенні суду.
  4. Учасникам справ подавати документи до суду за допомогою сервісу «Електронний суд», на електронну пошту суду, факсимільним зв’язком, або залишати їх у спеціальній скриньці, яка розміщена біля вхідних дверей Будинку правосуддя. Документи із скриньки працівникам суду виймати щогодини і реєструвати у встановленому порядку.
  5. Рекомендувати суддям зменшити кількість призначених на один день судових справ до розгляду.
  6. Рекомендувати проводити судові засідання дистанційно в режимі відеоконференції відповідно до вимог процесуальних кодексів чи використовувати інші інтернет ресурси.
  7. Висвітлення резонансних справ дозволити акредитованим журналістам через під’єднання до дистанційного слухання або організацію прямої трансляції засідання на сайті суду, коли воно дозволено законодавством, та за умови подачі стороною чи ЗМІ клопотання про це не пізніше, ніж за 3 дні до початку судового засідання.
  8. При можливості обмежити доставку підсудних з установ виконання покарань, використовувати відеоконференцзв’язок.
  9. Припинити проведення судових засідань в режимі відеоконференції за дорученням інших судів, окрім судових справ, які потребують термінового судового розгляду.
  10. Рекомендувати учасникам апеляційних проваджень погоджуватись на судовий розгляд без їх участі за наявними письмовими документами, що передбачено законом.

Зазначається, що ці обмеження є вимушеними та тимчасовими.

Читайте також: У працівника Надвірнянського районного суду виявили COVID-19.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...