Мед Атлант

На Прикарпатті виборці голосують за межами кабінок

Представники ОПОРИ продовжують фіксувати порушення виборчого процесу на Прикарпатті. На цей раз виявили голосування за межами виборчої кабінки.

У селі Мостище Калуського району представник Громадянської мережі ОПОРА зафіксував голосування поза виборчою кабінкою. Після того, як спостерігачка почала знімати порушення на відео, до неї підійшов чоловік, який також представився спостерігачем, але відмовився називатися. Він почав перешкоджати зйомці.

Потім до представниці ОПОРИ підійшла голова комісії, яка почала переконувати, що нічого протиправного не відбувається. Далі підійшов член комісії, який почав звинувачувати представницю ОПОРИ, що вона знімає волевиявлення і взагалі зробила монтаж відео.

Відео дуже не чітке і я не побачила, що саме ця людина робить цю процедуру. Людина собі просто сіла, в нас старі люди і вони не можуть стояти. А те, що людина зробила позначку поза кабінкою я не бачила, – сказала згодом жінка, яка представилась головою ДВК, але відмовилась називати своє ім’я.

Аналогічне порушення представники ОПОРИ зафіксували на дільниці №260062 у селі Криворівня Верховинського району.

Згідно з частиною 5 статті 248 Виборчого кодексу України виборчий бюлетень заповнюється виборцем особисто в кабіні для таємного голосування. Під час заповнення виборчого бюлетеня забороняється присутність інших осіб, здійснення фото- та відеофіксації у будь-який спосіб. Виборець, який внаслідок фізичних вад не може самостійно заповнити виборчий бюлетень, має право з відома голови або іншого члена дільничної виборчої комісії скористатися допомогою іншого виборця, крім члена виборчої комісії, кандидата у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, довіреної особи кандидата, уповноваженої особи організації партії, офіційного спостерігача.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...