Мед Атлант

Що почитати: радить Юрій Андрухович

У п’ятірці книг, які читачам журналу «МІСТО» рекомендує письменник Юрій Андрухович, є два класичні твори і три літературні новинки.

 

Джованні Боккаччо «Декамерон». Обов’язково в перекладі Миколи Лукаша: щоби підтримати загальнокарантинну тематику.

 

Данієль Дефо «Життя і незвичайні та дивовижні пригоди Робінзона Крузо». Посібник із долання негативних наслідків самоізоляції, хоча, зважаючи на П’ятницю, неповної.

 

Девід Лінч і Крістін Маккенна «Кімната снів». Тим, кого автор «Твін Пікс» та низки інших фільмів, що їх називають культовими, вже затягнув у свою паралельну реальність, повинна дуже зайти ця його паралельна біографія.

 

Ростислав Шпук «Модельний ряд. Хроніки». Фундаментальна психоделічна розвідка з потужною метахімією, що витоками своїми сягає «Діалогів» Платона й увінчується монологами Парфьона. Книга, без якої не обійтися тим, хто ніяк не втямить, у чому сенс і призначення міста Франківська, але дуже хотів би втямити.

 

Софія Андрухович «Амадока». Цей роман письменник радить не тому, що авторкою є його донька, а тому що Юрій Андрухович каже, що вже й не згадає, коли востаннє читав щось настільки ж сильне, вражаюче і захопливе.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...