Мед Атлант

У Франківську визначили 12 ідей, аби зберегти “зелені легені” міста

В Івано-Франківську визначили 12 ідей та проєктів для збереження “зелених легень” міста.

Про це повідомили в управлінні інвестиційної політики Івано-Франківської міської ради, передає Суспільне.

Конкурс “Збереження “зелених легень” міста” проводять для того, щоб розробити інноваційні проєкти та зберегти і розвивати міські та приміські ліси на території Івано-Франківської міської територіальної громади. У результаті виконавчий комітет міської ради отримав 12 ідей.

Зокрема, франківці пропонують проєкти “Німецьке озеро”, “Культурний ліс”, “Багатофункціональний майданчик-тераса”, “Вихідні на природі”, “Сорочини”, “Збережемо печери”, “People in forest”, “Посади світле дерево”. Також жителі Франківська рекомендують маркувати бігові та прогулянкові маршрути у селі Вовчинець, влаштувати оздоровчі та реабілітаційні прогулянки у приміських лісах, облаштувати фотозону “Я LOVE природу”, створити дитячий рекреаційний простір “Казкова галявина” на території Вовчинецького пагорбу.

Для того, щоб визначити переможців конкурсна комісія збереться у листопаді.

Проєкт “Управління і використання міських лісів як природної спадщини в містах Дунайського регіону” впроваджується в межах Дунайської транснаціональної програми. Проєкт фінансується з фонду ЄС. Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради є партнером цього проєкту, а управління інвестиційної політики координує його реалізацію.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...