Мед Атлант

Рятувальники отримали 80 спеціальних аварійно-рятувальних машин

27 жовтня за участю Голови ДСНС Миколи Чечоткіна, міністра інфраструктури Владислава Криклія та керівника Укрінфрапроекта Кирила Хом‘якова відбулася передача 80 одиниць спеціальних аварійно-рятувальних машин легкого типу САРМ-Л на загальну суму 279,8 млн. грн.

Автомобілі закуплені в рамках Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року.

Спеціальні аварійно-рятувальні машини на базі шасі FORD RANGER призначені для забезпечення дій рятувальників під час проведення першочергових аварійно-рятувальних робіт, ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, заходів щодо пошуку постраждалих та надання їм домедичної допомоги, організації зв’язку та оповіщення під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Під час церемонії передачі техніки, міністр інфраструктури України Владислав Криклій зазначив:

Сьогодні передаємо до ДСНС 80 аварійно-рятувальних машин. Це можливість надавати домедичну та протишокову допомогу постраждалим в результаті ДТП, де боротьба за життя йде на лічені хвилини, а іноді й секунди. Тому, вкрай важливо, щоб були в наявності усі необхідні інструменти для порятунку людських життів.

У свою чергу, Голова ДСНС України Микола Чечоткін сказав, що отримані в минулому році 98 одиниць спеціальної аварійно-рятувальної техніки за 9 місяців 2020 року понад 600 разів залучалися до ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, у результаті чого було врятовано більш ніж півтисячі осіб.

Кожна така машина — це ще одна можливість зберегти здоров’я та життя людей на автошляхах України  підкреслив Голова ДСНС.

Він додав, що також закуплено 303 медичних укладки для оснащення автомобілів ДСНС, щоб рятувальники могли вчасно надавати домедичну допомогу постраждалим з різними травмами безпосередньо на місці ДТП.

Як відзначив керівник Укрінфрапроекта Кирило Хом‘яков, завдяки вже отриманим Службою автомобілям в минулому і поточному роках, показник швидкості прибуття рятувальників на місце події знизився в середньому з 35 до 12 хвилин.

Нагадаємо, кожен автомобіль укомплектований усім необхідним обладнанням, а саме: гідравлічним аварійно-рятувальним обладнанням (різак, розжим, домкрати), пневматичним аварійно-рятувальним обладнанням (пневматичні подушки), первинними засобами пожежогасіння, системами стабілізації пошкоджених транспортних засобів, аварійно-рятувальними засобами малої механізації, шанцевим інструментом, засобами навігації та оповіщення, освітлювальною установкою, аварійно-сигнальними ліхтарями, допоміжним обладнанням.

Отримана техніка буде розподілена між регіональними управліннями ДСНС для швидкого та ефективного реагування на ДТП, зокрема, на автошляхах державного значення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...