Мед Атлант

У пологовий Франківська госпіталізовуватимуть з коронавірусом лише жінок, – Бойко

В Івано-Франківському  міському перинатальному центрі готують місця для госпіталізації хворих з підозрою на COVID-19. Для цього виділяють гінекологічний корпус. Він матиме окремі входи та виходи, окремий медичний персонал, а також закриті будь-які переходи між відділами. Поки там облаштовують 40 ліжок. Новостворений відділ буде працювати на базі ЦМКЛ.

Начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко пояснює, що жодних загроз для породіль, вагітних, чи новонароджених дітей таке перепрофілювання не несе.

Перинатальний центр побудований таким чином, що є змога абсолютно ізолювати один корпус. Гінекологічний корпус розміщений на вулиці Чорновола. Там є окремий вхід. Зовсім у іншому місці, з іншим входом та іншим персоналом є акушерський корпус, що розміщений на вулиці Сахарова. Саме там і розміщуються жінки вагітні, ті, хто народжують чи народили. Тому корпуси абсолютно відокремлюються, зариваються всі входи та виходи, переходи.

У цьому спеціалізованому корпусі не буде вагітних жінок, породіль, чи дітей. Медичний персонал, що лікує вагітних та тих, хто народив ніяким чином не буде контактувати з пацієнтами, які будуть госпіталізовані у спеціальний корпус з підозрою на COVID-19, – розповіла Марія Бойко.

МАРІЯ БОЙКО ПРО ГОСПІТАЛІЗАЦІЮ ХВОРИХ У ПЕРИНАТАЛЬНОМУ ЦЕНТРІ

За її словами, для того, щоб мінімізувати будь-які незручності, госпіталізовуватимуть лише жінок. А лікуватимуть хворих медичні працівники ЦМКЛ, а також медичні працівники інших закладів, що виявили бажання та уклали угоди чи контракт з ЦМКЛ. Тож, фактично, новооблаштований відділ буде у підпорядкуванні ЦМКЛ.

Шлях пацієнта проходитиме наступним чином: за зверненням сімейного лікаря хворий скеровується до приймального відділення ЦМКЛ. Там хворого оглянуть, проведуть необхідні обстеження. Лише після цього лікарем приймального відділення приймається рішення про доцільність госпіталізації і в який заклад направити пацієнта для лікування, – пояснила Бойко.

Отримувати заробітну плату лікарі будуть наступним чином: якщо медик працевлаштований у дитячій клінічній лікарні, або ж у перинатальному центрі, то він отримує заробітну плату за основним місцем роботи. А вже з ковідного пакету отримує, який має ЦМКЛ та МКЛ №1 матимуть доплати у розмірі до 300%.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...