Мед Атлант

Чим відрізняються промислові свердловини від індивідуальних

Індивідуальна свердловина або промислова? Яку свердловину встановити на ділянці. Чим відрізняються індивідуальні свердловини від промислових.

Відмінність промислової свердловини від індивідуальної

Наявність власного колодязя або свердловини на ділянці має безліч переваг, але найголовніше — повна автономія. З таким джерелом ви більше не будете залежати від роботи водоканалу, і в деяких випадках це єдиний можливий спосіб забезпечити заміське житло водою. Але що вибрати: буріння промислових свердловин на воду або ж індивідуальних? Щоб відповісти на це питання, потрібно чітко розрізняти ці два джерела водопостачання.

Відмінності промислових свердловин

Якщо мова йде про колективну свердловину, призначеніу не для одного будинку, а декількох і навіть цілих селищ і промислових об’єктів.

Відмінні риси таких джерел:

  • висока продуктивність (1000 кубів на добу);
  • безперебійна подача води;
  • термін експлуатації до 30 років.

Такі свердловини мають великий діаметр від 160 до 600 мм, а їх глибина може досягати 600 метрів. Завдяки цьому виключено замулювання і потрапляння сміття. І ще один плюс артезіанського джерела — чиста вода не містить шкідливих домішок.

Для проведення таких робіт використовується спеціальна важка техніка та потужний глибинний насос. Обов’язковим елементом промислових свердловин є спеціальні водозабірні споруди, що представляють сукупність механічного та енергетичного обладнання, яке працює як насосні станції.

Буріння промислових свердловин здійснюється тільки після вишукувальних робіт, під час яких визначається оптимальне місце розташування автономного джерела, склад грунту, а також глибина вапнякового водоносного горизонту. Всі перераховані вище фактори мають безпосередній вплив на вартість робіт. Також на ціну послуг впливає складність конструкції, діаметр труб і пора року.

Особливості індивідуальних свердловин

Щоб забезпечити заміський будинок водою можна зробити колодязь, але його продуктивності зазвичай недостатньо для повного водопостачання житла та якість води часто залишає бажати кращого. А ось індивідуальна свердловина дозволить створити максимально комфортні умови та зможе задовольнити потреби невеликого господарства. Глибина таких джерел зазвичай не перевищує 50 метрів, тому облаштування свердловин на воду такого плану обійдеться значно дешевше в порівнянні з промисловими.

Індивідуальні свердловини є одним з основних варіантів автономного водопостачання житла, особливо якщо до нього не підведено центральний водопровід. Її продуктивності вистачить як для системи опалення так і для задоволення різних побутових потреб. Крім того, в цьому випадку вам не доведеться постійно стежити за лічильниками, сплачувати постійно зростаючі рахунки, особливо в сезон поливу.

Що вибрати?

Якщо мова йде про приватний будинок, то облаштування промислової свердловини не актуальне, продуктивності індивідуального джерела цілком достатньо для задоволення господарсько-побутових потреб. Найпоширеніші проблеми таких свердловин — замулювання, гниття фільтру, виснаження водоносного шару. Але при правильній експлуатації ці ризики зводяться до мінімуму.

Для забезпечення водою підприємства або невеликого селища індивідуальної свердловини буде недостатньо.

Компанія “Юрський Горизонт” понад 10 років працює на ринку буріння. Ми приїдемо на ділянку та проведемо всі необхідні геофізичні дослідження, що допоможуть підібрати оптимальне місце для облаштування свердловини. А наявність власного проектного відділу дозволяє в найкоротший термін підготувати всю необхідну документацію. Для проведення бурових робіт ми використовуємо тільки потужне та надійне сучасне обладнання, техніку і ретельно дотримуємося технології, що дозволяє гарантувати високу якість робіт і довгий термін експлуатації автономного джерела!

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...