Мед Атлант

У лікарнях Франківщини зайняті 82 % ліжок для хворих на COVID-19, розгортають додаткові

За останню добу в області виявлено 385 нових випадків захворювання на коронавірус.

Заповненість ліжкомість у лікарнях, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19, складає 82 %, інформує пресслужба ІФ ОДА.

Через високе зростання показників захворюваності на коронавірус, Івано-Франківськ знову віднесено до «червоного» рівня поширення хвороби, – зазначила Марія Савка. – Щоденне збільшення кількості хворих призводить до значного навантаження лікарень, тому пріоритетним завданням для всіх жителів області є неухильне дотримання протиепідемічних заходів, зокрема, носіння масок, забезпечення соціальної дистанції. Зупинити поширення хвороби можна лише спільними зусиллями».

600 ліжок в області та 200 – в Івано-Франківську планують розгорнути найближчим часом у медзакладах, щоб лікувати хворих чи з підозрою на COVID-19. Про це Суспільному Карпати повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Дзьомбак.

“Працюємо над розгортанням додаткових місць. В Івано-Франківську до відкриття готують 200 ліжок, передбачаємо найближчим часом відкривати біля 600 місць в нашій області”, – каже Володимир Дзьомбак  – Тисменицьку лікарню, яка день-два почала надавати допомогу нашим хворим, ми плануємо зробити монолікарнею, щоб всі 110 ліжок були зайняті хворими”.

За його словами, ситуація з COVID-19 на Прикарпатті є критичною і складною через те, що протягом останніх кількох днів по понад 300 людей хворіє на коронавірус.

“28-го жовтня захворіло 349 пацієнтів, із них 143 були госпіталізовані у наші стаціонари, – розповідає Дзьомбак. – Якщо брати такі темпи захворюваності, то ми бачимо, що за десять днів практично буде заповнено 1 430 ліжок”.

Нагадаємо, Івано-Франківськ та Тисменицький район у “червоній” зоні. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...