Мед Атлант

Каньйони, печери, Аляска та навіть Марс: дивовижні місця світу, які можна побачити онлайн

Раніше «МІСТО» писало про ТОП музеїв світу, які можна відвідати онлайн. Також ми розповідали нашим читачам про віртуальні тури Україною та Франківщиною. Сьогодні пропонуємо відвідати світові каньйони, національні парки, акваріуми, зоопарки, печери та навіть ферму і Марс.

Ви зможете заглянути в такі дивовижні місця світу, у яких не кожному щастить побувати хоча б раз у житті.

Гранд-каньйон, США, Арізона

Гранд-Каньйон створила річка Колорадо, яка стікає по схилу гори. Вона вимивала у ній поглиблення, утворюючи тріщини та вимиваючи скелі. І так тривало 10 мільйонів років.

Чим унікальний. Гранд-Каньйон, який знаходиться в Арізоні, – найглибший каньйон у світі. На ньому розташовані декілька кліматичних поясів – від субтропічного до високогірного, альпійського.

На дні каньйону розташована пустеля. Там температура в тіні сягає 50 градусів.

У кожному поясі можна зустріти унікальних тварин та рослин. Вони пристосовані до життя лише в цьому кліматі.

Марс

Спільний проект NASA і Google дозволяє здому здійснювати політ за маршрутом марсохода Curiosity.

Новий проект отримав назву “Досягнути Марсу” (Access Mars). На основі фотографій, зроблених марсоходом за 5 років, був відтворений рельєф Червоної планети. Ці кадри були зроблені шістьма камерами. Дві з них – кольорові, а решта – чорно-білі.

Чим унікальний. Під час дослідження Марсу нерідко використовували саме чорно-білі камери, тому тим, хто відправиться в віртуальний тур по Червоній планеті, не варто лякатися монохромного пейзажу. Вся справа в тому, що деякі ділянки поверхні Марса просто не були відзняті в кольорі.

Національний парк “Кенайські фіорди”, Аляска

У віртуальному турі ви дослідите льодовики, фіорди і айсберги, розташовані на Алясці. Спуститеся в крижану ущелину, пропливете на каяку через величні айсберги.

Чим унікальний. Там ви зможете навіть подивитися, як тане льодовик і як зміна клімату впливає на нього.

Центральний парк, США, Нью-Йорк

Центральний парк в Нью-Йорку на сьогоднішній день вважається одним з найвідоміших і найбільших парків в світі.

Він знаходиться в центрі Манхеттена і займає територію загальною площею в 3,4 квадратних кілометра. Щорічно сюди приходять близько 40 мільйонів відвідувачів, що робить його найпопулярнішим парком у всій Америці.

Чим унікальний. Сад Шекспіра відомий тим, що сам письменник посадив тут тутове дерево ще в 1602 році. В саду можна побачити різні види рослин, дерев, а також квіти, які згадуються в творах Вільяма Шекспіра.

Ферма 360, Канада

Це віртуальні тури до канадських овець, великої рогатої худоби та навіть курок. Крім того є екскурсія зерновими та фруктовими фермами.

Чим унікальна. Існує навіть екскурсія норковою фермою, де вирощують цих тварин.

Національний парк «Йосеміті», США, Каліфорнія

Це один з найвідоміших світових парків, назва якого походить від індіанського племені, яке жило на цій території.

На його території знаходиться 3200 озер, 2700 річок і струмків, десятки водоспадів.

Чим унікальний. Найбільш відвідувана частина парку – долина Йосеміті. На східному схилі якої декілька днів лютого можна побачити унікальне явище – «вогненний» водоспад Кінський хвіст. Такий його палаючий вигляд утворюється завдяки сонцю, що сідає. Його промені відбиваються у падаючому потоці води.

Зоопарк Атланти, США

Заснований в 1889 році зоопарк Атланти є однією з найстаріших постійно діючих зоологічних установ в Сполучених Штатах. У ньому міститься більше 1300 тварин, що представляють 220 видів.

Чим унікальний. Колекція горил і орангутангів – найбільша в США. Крім того Зоопарк Атланти – один з чотирьох зоопарків країни, де живуть гігантські панди.

Акваріум Джорджиї, США, Атланта

Він є житлом для сотень видів і тисяч тварин в семи основних галереях. Це був найбільший акваріум в світі з моменту відкриття в 2005 році до 2012 року, коли він став третім за величиною акваріумом в світі після Парку морського життя в Сінгапурі і Океанського королівства Чімелонг в Китаї. Акваріум Джорджиї залишається найбільшим акваріумом в Сполучених Штатах і в Західній півкулі.

Чим унікальний. Акваріум – один з чотирьох місць у світі, де можна побачити скатів Манта. Нанді, перший скат-манта в акваріумі і перший скат-манта, представлений в країні, випадково потрапив в сітку, що захищала південноафриканське узбережжі від акул.

Карлсбадські печери, Нью-Мексико

Цей найпопулярніший парк, розташованій в пустелі Чіхуахуан на півдні Нью-Мексико, налічує понад 100 печер. У віртуальному турі ви можете прогулятися захоплюючими печерами, подивитись на неймовірні скельні утворення.

Чим унікальний. Там ви зможете побачити навіть тисячі кажанів, які живуть в печерах.

Національний парк Рокі-Маунтін, США, Колорадо

Круглий рік парк доступний для відвідування. Він відомий своїми видами на Скелясті гори, а також фауною і флорою. Парк має у своєму розпорядженні велику кількість туристичних стежок та кемпінгів.

Чим унікальний. Його родзинкою є чудова флора та фауна. Територією парку простягається Американський континентальний вододіл та тече річка Колорадо.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...