Мед Атлант

Річницю проголошення ЗУНР вшанували у Франківську. ФОТО

Сьогодні, 1 листопада, Івано-Франківську відзначили 102-у річницю проголошення ЗУНР. На вшанування зібралося небагато мешканців: Івано-Франківськ у “червоній” зоні.

“Цього дня українська нація довела, що сильна. ЗУНР – це одна із найзначущіших сторінок в нашій історії. Це незворотній початок великої незалежності. У нелегких умовах, розшарпані зовнішніми ворогами, ми все ж змогли встановити українську державу на західній Україні І саме наше місто найдовше було столицею ЗУНР. На таких прикладах ми маємо виховувати наших дітей, на такі звитяги рівнятися! Боротися і перемагати! Берегти і захищати своє. І ця боротьба триває й досі. Вірю, що все ж ми вийдемо переможцями”, – написав у фейсбуку міський голова Руслан Марцінків.

Фото: Павло Пивовар. 

Франківці, посадовці поклали квіти біля пам’ятників ЗУНР, Леву Бачинському, а також на могилах січових стрільців та вояків Української галицької армії.

Нагадаємо, 1 листопада 1918 року за участі Січових стрільців була створена Західноукраїнська Народна Республіка.

До слова, у Будинках культури бібліотеках Івано-Франківської ОТГ пройдуть різні заходи – виставки, ролики, історичні навігатори, приурочені річниці ЗУНР.

Тематичні заходи проводитимуть також і 2, 3 та 7 листопада.

Читайте також: У Франківську відбулася урочиста хода та віче до річниці проголошення Злуки УНР та ЗУНР. ФОТО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...