Мед Атлант

Найдорожчий медичний кисень протягом карантину купували медики Прикарпаття – по 337-407 грн за балон

Протягом квітня-вересня постачальники медичного кисню в п’яти областях України для боротьби з COVID-19 продавали газ від 180 до 407 грн за балон. Такі різкі коливання спричинені тим, що замовники включали або не включали до вартості товару транспортування та інші послуги.

Найдорожче протягом карантину кисень продала івано-франківська фірма «Іводент» − по 337-407 грн за балон. Купувала такий газ місцева Надвірнянська центральна районна лікарня. У останню вартість вже заклали 70 грн доставки, пояснив директор «Іводент» Василь Носик, пишуть Наші гроші. Львів. 

Компанія купує кисень у «Львівського хімічного заводу», який не співпрацює з Надвірнянською лікарнею. Фахівець з публічних закупівель Руслана Романишин пояснила редакції, що весь цей період завод не хотів возити їм товар через велику відстань.

Наразі ситуація в лікарні кардинально змінилася. Медики знайшли іншого постачальника – чернівецький «Сектор газу», який запропонував набагато нижчу ціну – 280 гривень за один балон разом з доставкою. Тому з вересня лікарня економить 127 гривень на кожному балоні.

Протягом карантину чернівецька компанія «Сектор газу» продавала медичний кисень по 180-280 грн. Це – одна з найдешевших цін на газ серед західних постачальників. Великим замовником фірми є чернівецька міська лікарня №1, яка приймає хворих на коронавірус. Довгий час медики замовляли кисень у «Львівського хімічного заводу», однак влітку вирішили підстрахуватися та укласти угоду ще й з «Сектором газу». Тепер, розповідають медики, ці компанії конкурують між собою, кожна з них старається пропонувати нижчу вартість.

Ціни «Львівського хімічного заводу» суттєво не відрізняються від пропозицій чернівецького конкурента. В основному завод пропонує балон медичного кисню по 195 грн, не враховуючи доставки. Максимальна вартість газу від цього виробника зростала до 338 грн за балон протягом досліджуваного періоду.

Інший львівський постачальник газу «Львівкисень» протягом карантину продавав балони кисню по 325-338 грн. За меншою ціною їх замовили Львівський центр легеневого здоров’я та Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня. А по 338 грн за балон кисень придбала Ужгородська центральна міська клінічна лікарня.

Читайте також: Степанов пояснив, чому МОЗ не закуповує кисень для лікарень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...