Мед Атлант

У Франківську судили чиновника з ОДА, який вкрав виборчий бюлетень

В Івано-Франківську за крадіжку бюлетеня на президентських виборах 2019 року судили головного спеціаліста департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської облдержадміністрації.

Вирок оприлюдинили 29 жовтня 2020 року.

21 квітня 2019 року обвинувачений після голосування не кинув бюлетень до скриньки, а покинув приміщення виборчої дільниці разом із викраденим бюлетенем та мав  реальну можливість  розпорядитися ним на власний розсуд.

У суді вину чоловік не визнав.  Пояснив, що він пішов в кабіну для голосування, вийшов з неї, минув урну, де кидають бюлетені та направився в коридор до інформації про кандидатів. В цей час виборчий бюлетень був у внутрішній кишені його куртки. Йому робили зауваження, просили повернутися назад, однак він відповідав, що йому треба обдумати своє рішення. Він вважає, що мав право бути на дільниці необмежену кількість часу до завершення голосування. З приміщення виборчої дільниці не виходив. Чому свідки стверджують, що його зупинили на вулиці пояснити не може. Стверджував, що мав бажання проголосувати, але йому перешкодили члени виборчої дільниці та працівники поліції.

Свідки  розповіли, що на їхні прохання повернути бюлетень чоловік категорично відмовлявся і казав, що має право забрати виборчий бюлетень і не буде його повертати.

Суд ухвалив визнати чоловіка винним та призначити покарання у виді штрафу у розмірі 2 550  гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...