Мед Атлант

Богородчанська лікарня замовила п’ятий із шести необхідних апаратів для ШВЛ

Богородчанська центральна районна лікарня 2 листопада підписала договір на закупівлю апарату штучної вентиляції легень із ТОВ «Мед ексім» вартістю 778 тис. грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Закупівлю провели за спрощеною процедурою звітування для боротьби з COVID-19. За контрактом, «Мед Ексім» поставить в лікарню апарат моделі S1100A із гарантійним терміном на один рік. Це обладнання експертного класу із 12 режимами подачі повітря, датчиками, які відслідковують рівень вуглекислого газу в легенях, та оснащене трирівневою аварійною системою на випадок зміни показників пацієнта або роботи системи, інформують “Наші гроші. Львів”.

Як розповів головний лікар Богородчанської ЦРЛ Іван Коляджин, до 28 серпня лікарня належала до закладів 2-ї хвилі прийому хворих на коронавірус, а з того часу уклала договір із Національною службою здоров’я України на перепрофілювання на опорний медзаклад. У лікарні було 60 ліжок для хворих на коронавірус та 4 апарати штучної вентиляції легень.

Після отримання фінансування від НСЗУ у лікарні замовили ШВЛ, оскільки реанімаційне відділення розраховане на 6 осіб, і у кожного пацієнта повинен бути апарат. Також Іван Коляджин зазначив, що у лікарні ще є потреба у такому обладнанні, і необхідно придбати ще хоча б один прилад.

Дана закупівля апарату для ШВЛ – це найбільше замовлення лікарні, здійснене за «ковідною» процедурою. Всього з березня лікарня здійснила 18 закупівель на 2,1 млн грн включно з вищезгаданим контрактом.

ТОВ «Мед-Ексім» зареєстровано у Києві. Фірма спеціалізується на продажу медичних товарів. Власницею фірми є мешканка Чернігівської області Ганна Бублик.

З початку 2020 року компанія підписала 205 договорів на 151 млн грн.

Головне фото ілюстративне.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...