Мед Атлант

У Калуській ЦРЛ хірургічне відділення не приймає пацієнтів – на COVID-19 хворіють 6 лікарів та 7 медсестер

Хірургічне відділення Калуської ЦРЛ призупинило прийом пацієнтів.

Про це йдеться в інтерв’ю з гендиректором Калуської ЦРЛ Іваном Красійчуком у виданні “Нафтохімік. Калуш”. 

Пов’язано це передусім із збільшенням хворих на коронавірусну інфекцію серед медичних працівників нашої лікарні. Проаналізувавши ситуацію, побачили, що такі хворі є в усіх фактично відділеннях, але найбільше – в хірургічному. В цьому відділенні сьогодні хворіють шість лікарів, сім медсестер і одна працівниця молодшої групи медперсоналу. Такий стан справ змусив нас тимчасово терміном на два тижні закрити хірургічне відділення, аби не допустити більш широкого розповсюдження інфекції. Про це ми вже офіційно поінформували швидку медичну допомогу та адміністрацію Івано-Франківської обласної клінічної лікарні, – зазначив Красійчук.

Що стосується інших відділень, то вони сьогодні приймають лише ургентних хворих, тобто тих, хто потребує невідкладної медичної допомоги. Планова госпіталізація там теж тимчасово призупинена.

Красійчук зазначив, у лікарні хочуть збільшити кількість місць (до 12) у реанімаційному відділенні, де надають допомогу. Задля цього планують додатково запросити лікарів-анестезіологів, адже їм доводиться цілодобово перебувати біля важкохворих.

Читайте також: У Калуші ще дві смерті від коронавірусу — всього 73.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...