Мед Атлант

Штраф за відсутність маски: де і як штрафуватимуть українців

За відсутність масок у громадських місцях каратимуть штрафом від 170 до 250 грн.За такі зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення проголосувало 262 депутати Верховної Ради.

Закон почне діяти з наступного дня після його оприлюднення, інформує BBC. Україна.

“Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, — тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”, – йдеться у змінах до закону.

Після голосування віцеспікер Руслан Стефанчук заявив, що як тільки закон набуде чинності, штрафуватимуть і народних депутатів, які не носять масок у Верховній Раді.

“Народні депутати, які будуть в залі Верховної Ради без масок, демонструють або впертість або зверхність до щойно прийнятого закону або відсутність інстинкту самозбреження, – заявив заступник голови Верховної Ради. – Тому я дуже прошу застосовувати до них засоби адміністративного впливу”.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов, відомство якого ініціювало ухвалення цього закону, заявляв, що жорсткіше покарання потрібно з огляду на “щоденну статистику щодо захворювання на COVID-19”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...