Мед Атлант

В Івано-Франківську буде свій План Б

14-15 листопада відбудеться онлайн фестиваль соціальних інновацій та нової музики Plan B в Івано-Франківську. Подія поєднає три міста в онлайні — Івано-Франківськ, Харків та Лисичанськ.

Кожне місто покаже, чим живе локальна культура та які глобальні теми турбують місцеву спільноту. Головна ціль фестивалю — показувати актуальні ініціативи та людей, що творять зміни, об’єднувати їх у прагненні робити важливі проєкти, відкривати для країни культурні особливості різних міст.

Івано-Франківська частина фестивалю складається з нічної та денної програми 14-го та 15-го листопада відповідно. Над програмою працювали організатори з ГО “Інша Освіта” і музичної формації Detali.

14 листопада, субота. Нічна програма. Стрім з Локомотиворемонтного заводу.

Для нічної частини фестивалю організатори підготували програму ціллю якої є відобразити різномаїття локального контексту і водночас показати кураторський погляд івано-франківської промо-групи Detali на сучасну сцену електронної музики.

Відкриватиме програму b2b діджей-сет засновника франківської формації Oles (Олесь Зазулін, Івано-Франківськ) і найсвіжішого резидента формації Maks Yos (Максим Йосипенко, Надвірна, Івано-Франківська область) за участі віджей-артистки Діани Дерій (Івано-Франківськ).

Другим виступатиме резидент Detali Haze (Сергій Галан, Чернівці) у колаборації з відео-роботою мисткинь Марічки Русінкевич та Дар’ї Христинюк (Івано-Франківськ).

Третім виступатиме резидент Detali ma-GOOCH (Святослав Червінко, Коломия, Івано-Франківська область) у колаборації з відеороботою мисткині Анни Потьомкіної (Івано-Франківськ).

Закриватиме програму Zavoloka (Катерина Заволока, Берлін, Німеччина), електронна музикантка з Києва, яка живе та працює у Берліні. Супроводжуватиме виступ медіа-арт митець Ujif_notfound (Георгій Потопальський, Київ).

Всю програму супроводжуватиме команда київської студії Photinus, яка приготувала для Франківська спеціальну світлову та віджеїнгову програму та приїде в місто з цілою командою медіа-артистів.

15 листопада, неділя. Денна програма. Стрім з Франківського драмтеатру.

Перший блок. Інтерв’ю про глобальні виклики для світу та пропозиції їх вирішення в Івано-Франківську.

  • Оксана Архипчук (засновниця альтернативної школи Kaizen, Івано-Франківськ) про нові форми шкільної освіти: більш адаптивні та орієнтовані на індивідуальні навчальні потреби, формування компетенцій, аніж на накопичення знань.
  • Михайло Веклин (засновник лабораторії переробки пластику RE: laboratory, Івано-Франківськ) та Макс Вердеш (очільник громадської організації Екоґвалт, Коломия) про виклики у громадській екологічній культурі та що дійсно допомагає жити більш екологічно.
  • Галина Плотницька (співзасновниця та головуюча правління громадської організації Ba&Di Club) про те, як люди старшого віку можуть адаптуватися до світу, що змінюється, через навчальні спільноти та онлайн платформи для пенсіонерів-фрилансерів.

Модеруватиме розмови Олег Гнатів (Мох, Івано-Франківськ).

Другий блок. Дискусія про те, як культурним просторам балансувати в організації без надмірної організації та як лишатися просторами безцензурного висловлювання, але при цьому виживати фінансово. Перспектива Франківська, Львова, Києва та онлайн простору.

Модеруватиме розмову Альона Каравай (Івано-Франківськ).

Третій блок. Лекції формату TED talk про вплив на Івано-Франківськ місцевими ініціативами.

Модеруватиме знову Олег Гнатів (Мох, Івано-Франківськ).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...