Мед Атлант

Гостинці на передовій смачніші за королівську страву. У Калуші провели благодійний ярмарок

У Калуші відбулася благодійна ярмарка на підтримку воїнів, які зараз на передовій. Ініціатива організувати захід належить отцю Федору Морозу.

Федір Мороз зазначив, що хлопцям на війні важко і вони потребуть нашої підтримки:

Що таке війна? Як казав один воїн: ти викопай у полі рів і посиди там тиждень, місяць сам, не дивлячись на погоду, на пору доби. Коли до тебе приїжджають з дому з підтримкою,  гостинцями — це велика психологічна підтримка для наших воїнів.

З ініціативи священника Калуші проведено вже не один благодійний ярмарок, інформують “Вікна” з посиланням на КМТ. За словами священника, з початку війни формувалося чимало  волонтерських організацій, люди намагалися допомогати бійцям, забезпечували  всім необхідним. Проте волонтерський рух відходить у минуле:

Коли держава почала забезпечувати і коли люди говорять, що платять військовий збір, мовляв,для чого нам давати кошти, допомагати. Адже воїни отримують зарплати, всі на своєму місці. Але ті, хто тримає руку на пульсі, дотепер розуміють, що війна не закінчилися. Хоча  і воїни мають зарплату , хоча і здається все добре, але підтримка для воїнів потрібна. Те, що ми привозимо солодощі, засоби гігієни, не є дорогим. Усе можна тут придбати і привезти їм. Це велика  радість для них.

Зробити свій посильний внесок у справу вирішив і ветеран АТО Олег Климишин. Пригадує випадок зі своїх військових буднів, який йому найбільше запам’ятався:

Наш наймолодший хлопчина з Луганська пішов воювати за ЗСУ. Його позивний був «Сєпар». Приїхала машина з волонтерами, побіг він на дорогу і через деякий час бачимо біжить  назад. Бачимо щось теліпається в кульочку,  прибіг до нас на  пост. Тоді пам’ятаю кожному роздав маленьку булочку. Чесно, я не пам’ятаю яка там була начинка, пам’ятаю смак. Але  чогось думаю, що вона була смачніша навіть за королівську страву і, напевно, вона була дорожча за кусень золота. Так, це спекла чиясь  дочка, мати, сестра  Це свого роду контраст між воєнним і мирним життям.

Майстри і майстрині ГО «Колоwорот» розгорнули торговицю в мікрорайоні «п’ятачка». Тут  можна було придбати прикраси, іграшки ручної роботи, натуральні засоби для догляду та косметику, іграшки для малечі, солодощі, справжній мед, чай, хліб, цукерки і багато іншого.

Учасник ярмарки Андрій Багнюк каже, що організовують ярмарки з обов’язку і любові до рідної землі, щоб підтримати своїх добротою, з відчуттям перемоги і добра.

Не було жодного байдужого перехожого, хто б не кидав в скриньку гроші просто так. До ярмарку долучилася і ГО «Сім’я захисника». Адже переконані, щоб допомогти нашим військовим не потрібно робити щось надзвичайне. Достатньо просто прийти на захід і зробити благодійний внесок.

Учасниця ГО Тетяна Закальницька каже, що допомагати воїнам АТО повинні не лише волонтери:

Не тільки волонтери повинні цим займатися. Повинні і ті хлопці, які повернулися. Чомусь звикли до слова “війна”. Роблять вигляд, що нас це не стосується. Закликаємо усіх, хто може прийти. Навіть спілкування з хлопцями має велике значення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...