Мед Атлант

У Франківську кризовою кімнатою скористалися 26 людей, які постраждали від насильства

10 серпня в Івано-Франківську розпочала роботу кризова кімната тимчасового перебування для осіб, постраждалих від домашнього насильства.

За час роботи  було прийнято 11 родин, а це – 26 осіб.

 Ідея відкрити антикризову кімнату виникла два роки тому під час співпраці громадської організації з поліцією щодо запобігання домашньому насильству. Ідею вдалося реалізувати завдяки гранту українсько-канадському проєкту.
Голова громадської організації Наталія Вишневецька розповідає, що кризова кімната – лише частина системи протидії домашньому насильству, основна робота залишається за правоохоронними органами.
Керівниця сектору комунікації ГУНП в Івано-Франківській області Христина Максимчак розповідає, що в роботі поліцейські широко застосовують принцип «Community policing». Йде мова про співпрацю поліції з громадою та місцевою владою. І головна мета такої взаємодії – забезпечення безпеки для людей. Цей проєкт є прикладом такої співпраці.
За словами старшого інспектора відділу дільничних офіцерів поліції управління превентивної діяльності ГУНП в області Андрія Бойчука, цьогоріч звернення до поліції від жертв домашнього насильства почастішали. Правоохоронці проводять роз’яснювальні роботи, щоб люди не замовчували насильство. Також розповідають, куди звертатися постраждалим. За вчинення домашнього насильства кривдників притягують до адміністративної чи кримінальної відповідальності.
Багато роботи ще попереду, але головне, що спільними зусиллями ми зможемо більш ефективніше допомагати громадянам.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...