Мед Атлант

Електронна музика та TED-talk: Франківськ чекає на Plan B

14-15 листопада відбудеться онлайн фестиваль соціальних інновацій та нової музики Plan B

Як розповів сьогодні, 13 листопада, на пресконференції, один з організаторів фестивалю Олексій Мельничук, його метою є поєднати Схід та Захід. Тож подія поєднає в онлайні Івано-Франківськ, Харків та Лисичанськ. Так організатори хочуть показати, що три різні міста живуть спільними проблемами та шукають спільні рішення.

Кожне місто покаже, чим живе локальна культура та які глобальні теми турбують місцеву спільноту. Ціль фестивалю – проілюструвати, як можна організувати цікаву ініціативу самостійно, без допомоги муніципалітету.

У рамках фестивалю є денна та нічна програми, які демонструватимуть у нашому місті на Локомотиворемонтному заводі та  драмтеатрі. Над програмою працювали організатори з ГО “Інша Освіта” і музичної формації Detali.

Програма:

14 листопада, субота. Нічна програма. Стрім з Локомотиворемонтного заводу.

3-годинний виступ артистів покаже розмаїття Франківщини. Виступи супроводжуватимуть фонові відео, розповідає ще одна організаторка події Аня Потьомкіна. Цікаво те, що ці відеороботи для сетів музикантів створені у колаборації франківських та калуських художників і музикантів.

Відкриватиме програму b2b діджей-сет засновника франківської формації Oles (Олесь Зазулін, Івано-Франківськ) і найсвіжішого резидента формації MaksYos (Максим Йосипенко, Надвірна, Івано-Франківська область) за участі віджей-артистки Діани Дерій (Івано-Франківськ).

Другим виступатиме резидент Detali Haze (Сергій Галан, Чернівці) у колаборації з відео-роботою мисткинь Марічки Русінкевич та Дар’ї Христинюк (Івано-Франківськ).

Третім виступатиме резидент Detali ma-GOOCH (Святослав Червінко, Коломия, Івано-Франківська область) у колаборації з відеороботоюмисткині Анни Потьомкіної (Івано-Франківськ).

Закриватиме програму Zavoloka (Катерина Заволока, Берлін, Німеччина), електронна музикантка з Києва, яка живе та працює у Берліні. Супроводжуватиме виступ медіа-арт митець Ujif_notfound (Георгій Потопальський, Київ).

Всю програму супроводжуватиме команда київської студії Photinus, яка приготувала для Франківська спеціальну світлову та віджеїнгову програму та приїде в місто з цілою командою медіа-артистів.

15 листопада, неділя. Денна програма. Стрім з Франківського драмтеатру.

Денна програма ділитиметься на 3 блоки.

Перший блок – дискусія про глобальні виклики для світу та пропозиції їх вирішення в Івано-Франківську. Зокрема, поговорять про нові форми освіти, екологічну культуру та те, як люди старшого віку можуть адаптуватися до світу.

Оксана Архипчук (засновниця альтернативної школи Kaizen, Івано-Франківськ) про нові форми шкільної освіти: більш адаптивні та орієнтовані на індивідуальні навчальні потреби, формування компетенцій, аніж на накопичення знань.

Михайло Веклин (засновник лабораторії переробки пластику RE: laboratory, Івано-Франківськ) та Макс Вердеш (очільник громадської організації Екоґвалт, Коломия) про виклики у громадській екологічній культурі та що дійсно допомагає жити більш екологічно.

Галина Плотницька (співзасновниця та головуюча правління громадської організації Ba&DiClub) про те, як люди старшого віку можуть адаптуватися до світу, що змінюється, через навчальні спільноти та онлайн платформи для пенсіонерів-фрилансерів.

Модеруватиме розмови Олег Гнатів (Мох, Івано-Франківськ).

Другий блок – дискусія про те, як організувати мистецький простір у Франківську та як «виживати» онлайн галереям.

ЛєраПолянськова (співзасновниця віртуального мистецького простору “Шухляда”, Київ)

Георгій Потопальський (співзасновник просторів “Контрапункт” та “Эфир”, один з кураторів конгломерату PLIVKA, Київ)

Анатолій Звіжинський (співзасновник декількох поколінь івано-франківського Центру сучасного мистецтва, Івано-Франківськ)

Павло Ковач молодший (куратор галереї у нещодавно відкритому Львівському муніципальному центрі культури, Львів).

Третій блок – лекції формату TED-talk про вплив місцевих ініціатив на Івано-Франківськ.

Марія Козакевич (засновниця громадського руху “Франківськ який треба берегти”, Івано-Франківськ) про те, як закохати людей в своє місто та його спадщину на прикладі проєкту ФЯТБ і не тільки.

Олесь Зазулін та Олексій Мельничук (учасники промо-групи Detali, Івано-Франківськ) про те, як музика впливає на місто та стає його формуючою частиною.

Модеруватиме знову Олег Гнатів (Мох, Івано-Франківськ).

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...