Мед Атлант

На Франківщині затримали на хабарі майора ЗСУ та старосту сільради

За «винагороду» двоє зловмисників допомагали призовникам уникнути проходження військової служби у лавах ЗСУ.

Сьогодні, 13 листопада, оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області, слідчі слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону затримали зловмисників. Про це інформує

2200 доларів США хабаря вимагали та отримали майор ЗСУ та староста сільради від призовника за вирішення питання щодо визнання його непридатним до походження військової служби у лавах Збройних сил України. Кошти посадовці отримували у два етапи – 500 та 1700 доларів США, які в подальшому розподілили між собою.
Старосту однієї із сільрад поліцейські затримали в службовому кабінеті. У нього вилучили 700 доларів США, отриманих напередодні. Військового затримали та вилучили 1500 доларів США.
На цей час фігурантів затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення їм підозри.
Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
За скоєне зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...