Мед Атлант

На Прикарпатті за 10 днів викрито 10 порушень правил рибальства

У період з 1 по 10 листопада 2020 року Івано-Франківським рибоохоронним патрулем зафіксовано 10 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, складено п’ять протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП та оформлено п’ять актів виявлення та вилучення безгосподарського майна на сітки та інші заборонені знаряддя лову.
На порушників держінспекторами накладено 578 грн штрафів. Виявлено та вилучено вісім сіток загальною довжиною 146 м.
Для прикладу, другого листопада 2020 року під час рейду івано-франківські рибпатрульні виявили на р. Дністер факт лову риби в забороненому місці – на зимувальній ямі поблизу с. Кутище Івано-Франківського району. На порушника правил рибальства складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено штраф в розмірі 102 грн.
Того ж дня проводився рибоохоронний рейд по р. Бистриця Надвірнянська в Надвірнянському районі. Так, поблизу с. Бистриця виявлено місцевого мешканця під час рибальства в забороненому місці. Зауважимо, що згідно із п. 4.13 Правил любительського і спортивного рибальства забороняється лов риби, добування водних тварин протягом усього року на р. Бистриця Надвірнянська – на ділянці від початку до с. Пасічна Надвірнянського району. На особу складено адмінпротокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено штраф в розмірі 170 грн.
Десятого листопада 2020 року, проводячи рибоохоронний рейд на р. Дністер в Івано-Франківському районі, рибпатрульні виявили три факти лову риби на зимувальних ямах поблизу сіл Кутище та Стриганці. На порушників правил рибальства складено протоколи про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено штрафи в сумі 306 грн.
Виявляючи браконьєрські знаряддя лову держрибінспектори обережно звільняли пійманих риб з сіток та випускали в річку.
Ще раз звертаємо увагу рибалок на заборону лову риби, інших водних біоресурсів на зимувальних ямах. Детальніше дізнатись про умови зимового любительського рибальства, ознайомитись із переліком та картою зимувальних ям можна за цим посиланням:
В Управлінні Держрибагентства у Івано-Франківській області функціонує цілодобова телефонна «гаряча лінія»: (097) 392-72-80. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...