Мед Атлант

Кількість нужденних в Івано-Франківську збільшилася більш як удвічі

Акція “Нагодуй бідного” стартувала в Івано-Франківську до Всесвітнього дня убогого, який відзначають 15-го листопада. Про це Суспільному Карпати повідомив директор БФ “Карітас-Івано-Франківськ” Української греко-католицької церкви отець Володимир Чорній.

Гарячими обідами потребуючих годуватимуть щодня, окрім суботи та неділі.

Отець Володимир Чорній каже, що греко-католицька церква постійно допомагає тим, хто опинився у скруті.

Благодійна їдальня упродовж цього часу не закривалася, лише один раз на тиждень змушені були зачинитися на початку карантину. Але побачили, що це гріховно не давати їжу потребуючим під час карантину. До карантину ми годували приблизно 120 осіб на день. Зараз – 270-280. Минулого четверга було навіть 300 людей. Ця акція є безстроковою. Бо безстроковою є потреба наших ближніх у найнеобхіднішому, – розповідає о. Володимир.

Організатори прагнули зробити акцію до Всесвітнього дня убогого масштабнішою, аніж щодня, і заохотити долучитися до допомоги якомога більше людей. До заходу доєдналися українська православна та римо-католицька церкви, представники міської влади.

За словами священника, допомога потребуючим під час пандемії є особливо важливою, адже збільшилася кількість тих, хто перебуває за межею бідності.

Окрім “Карітасу”, в Івано-Франківську бідних годують і члени та волонтери Спільноти Святого Егідія. Вони готують нужденним вечері у середу та п’ятницю.

До карантину ми годували приблизно 50 потребуючих. Це не лише бездомні, а часто старенькі, яким не вистачає на прожиття, які просто опинилися у складних життєвих ситуаціях. Зараз кількість таких людей збільшилася удвічі. І сьогодні ми годуємо 100 осіб, – розповідає координаторка Спільноти Святого Егідія в Івано-Франківську Уляна Римарук.

За словами волонтерки, на початку карантину годувати бідних допомагали ресторани і багато франківців.

Зараз, на жаль, люди стомилися допомагати, – каже Римарук. – Тому важко забезпечувати нужденних. Ми потребуємо і рук, і продуктів і теплих речей, яких просять наші бідні.

За словами о. Володимира Чорнія та Уляни Римарук, допомогти може кожен охочий, звернувшись до Карітасу чи Спільноти Святого Егідія. Можна принести продукти, допомогти грошима або просто стати волонтером і допомагати розносити їжу потребуючим.

Автор: Ірина Копистинська

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...