Мед Атлант

Спеціальні входи та заняття для різних часових поясів: як навчаються престижні університети світу в умовах пандемії

Раніше ми писали, як пандемія змінила українську вищу освіту. Акторство, медицина та журналістика онлайн – прикарпатці поділилися своїм досвідом.

Глобальне поширення COVID-19 призвело до того, що цього року університети світу також повинні були вжити додаткових заходів безпеки, щоб захистити студентів.

Зараз більшість закордонних університетів пропонують змішане навчання: поєднання онлайн та індивідуальних лекцій. Хоча деякі все ще працюватимуть дистанційно протягом першого семестру.

Прикарпатка Катя Гичка живе у Австрії та навчається у Віденському університеті на спеціальності юриспруденція та політологія. Дівчина розповідає, що зараз це відбувається дистанційно, але деякі іспити можуть відбуватися і вживу.

Письмові іспити здають у вигляді «openbook»з обов’язковим цитування джерел. Оpen-bookexam («іспит з відкритою книгою ») – це іспит, для здачі якого дозволяється використання будь-яких зовнішніх джерел інформації. Він відбувається за допомогою прокторинга. Прокторинг – це процедура спостереження і контролю за дистанційним випробуванням (від англ. “proctor” – людина, яка стежить за ходом іспиту в університеті).

Катя також розповідає, що в її університеті є так звана «гібридна» форма навчання, коли студенти можуть бути присутні в аудиторії в обмеженій кількості. Але тоді потрібно попередньо реєструвалися, щоб прийти на заняття.

Також ми зібрали інформацію про британські університети та коледжі, які вважаються одними з найпрестижніших у світі.

Кембриджський університет

Методи навчання: поєднання традиційного та онлайн-навчання. Семінари, практичні заняття та курси проводяться особисто, де це можливо. Лекції відбуваються у менших групам, якщо це можливо.

Усі студенти мають доступ до дослідницьких лабораторій, бібліотек, музеїв та інших приміщень, якщо це необхідно.

Заходи щодо протидії поширенню коронавірусу в університетському містечку: усім студентам, які там проживають, пропонується щотижневий тест на COVID-19, навіть якщо вони не мають симптомів.

Студенти, які потрапили у фінансову скруту через коронавірус, можуть подати заявку в університетські фонди.

Маски є обов’язковими у всьому містечку, якщо не вдається забезпечити двометрову соціальну дистанцію.

Всі студенти повинні дотримуватися правил кожної будівлі в кампусі.

Оксфордський університет

Методи навчання: поєднання очного навчання з онлайн-лекціями. Очне навчання пропонується там, де це безпечно.

Заходи щодо протидії поширенню коронавірусу в університетському містечку: маски обов’язкові в будівлях університетів та коледжів; посилені режими прибирання; вивіски та розмітка в будівлях для забезпечення соціального дистанціювання; екрани та бар’єри у навчальних приміщеннях та лабораторіях та додаток для пошуку місць у бібліотеці.

Після повернення до університету іноземні студенти повинні самоізолюватись на 14 днів.

Манчестерський університет

Методи навчання: особисто проводять лише лабораторні, клінічні та практичні заняття, де це безпечно. Усю іншу роботу будують в інтернеті, включаючи консультації та більшість занять.

Бібліотеки та навчальні зони відкриті, але закриваються раніше. Без критичної необхідності ПК доступні лише за допомогою віддаленого входу.

Очні іспити будуть проводитися тільки тоді, коли цього вимагатимуть професійні, статутні та регуляторні органи. Усе інше оцінювання буде проводитися онлайн.

Заходи щодо протидії поширенню коронавірусу в університетському містечку: там чітко позначені точки входу та виходу для будівель, є відповідне маркування на підлозі, сходових клітках та дверях, щоб допомогти дотримуватися соціальної дистанції. Також доступні додатки, які відображають ситуацію вкампусі.

Лондонський королівський коледж

Методи навчання: Студенти мають доступ до будівель лише у ті дні, коли за графіком у них пари в університеті, або виключно для попередньо запланованих заходів. Між парами – 30-хвилинна перерва, щоб студенти могли безпечно прибути на навчання. Між класами – 30-хвилинна перерва, щоб дозволити учням безпечно прибути та виїхати з університету.

Заходи щодо протидії поширенню коронавірусу в університетському містечку: Обов’язкові маски, є спеціально призначені входи та виходи з будівель. Крім того, усюди є вивіски та маркування на підлозі, щоб допомогти дотримуватися соціальної дистанції. Всюди є дезінфікуючі засоби.

 

Лондонська школа економіки та політичних наук

Методи навчання: На осінній період усі заняття проходять виключно онлайн.  Заняття та семінари проводяться щонайменше двічі, щоб студенти різних часових поясів мали до них доступ. Усі лекції записуються та викладають в мережі.

Заходи щодо протидії поширенню коронавірусу в університетському містечку: Маски є обов’язковими у приміщеннях, де присутні інші люди. Запроваджена система відстеження. За її допомогою навчальні кабінети, приміщення та території реконфігуровані, щоб забезпечити соціальне дистанціювання.

Единбурзький університет

Методи навчання: Більшість лекцій читають в цифровому форматі. Ряд будівель відкриті для студентів із запровадженими заходами соціальної дистанції.

Заходи щодо протидії поширенню коронавірусу в університетському містечку: Маски потрібно носити у всіх університетських будівлях, а навчальні приміщення обладнані дезінфікуючими засобами.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...