Мед Атлант

Ще один спортивний майданчик зі штучним покриттям відкрили на Калущині. ФОТО

16 листопада у Голинській ЗОШ І-ІІІ ст. відкрили спортивний майданчик зі штучним покриттям. Найбільше село Калуського району має неабиякі спортивні досягнення та славиться відомими людьми.
Зокрема, це футболіст Василь Івахнюк, спортсменка-легкоатлетка, майстер спорту України міжнародного класу, учасниця літніх Олімпійських ігор Тетяна Ляхович, майстер спорту з важкої атлетики Марія Відливана та ін.

У Голинській школі І-ІІІ ст. навчається понад півтисячі дітей, які з нетерпінням чекали цього свята – відкриття спортивного майданчика. У заході взяли участь народний депутат України Едуард Прощук, голова Калуської райдержадміністрації Жанна Табанець, перший заступник голови РДА Оксана Канюка, інформує пресслужба Івано-Франківської ОДА.

Відкриття майданчика зі штучним покриттям –велике свято для спортивної громади. Головною метою проекту було привернення уваги школярів до активного способу життя та змістовного дозвілля. Створення умов для занять спортом дозволить виховувати здорову націю. Завдяки спільним зусиллям влади й громади, школярі та молодь у вільний час віддаватимуть перевагу заняттям спортом на майданчику, тим самим зміцнюючи своє здоров’я.

Реалізація цього об’єкта проводилася за кошти державного та обласного бюджетів. Кошторисна вартість становить близько 1,5 млн грн.

Будівництво майданчика розпочали у 2019-му, потім була пауза через брак коштів. А вже цього року, завдяки старанням народного депутата Едуарда Прощука залучено понад 800 тис. грн субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток громад. Тож об’єкт вдалося успішно завершити. 

Відкриваючи захід, народний депутат Едуард Прощук наголосив, що попри складну ситуацію, пов’язану з коронавірусом, у державі загалом та районі зокрема вдалося реалізувати чимало проектів. Він висловив сподівання, що в наступному році буде реалізовано ще більше проектів у сфері освіти, спорту, культури та дозвілля.

Варто зазначити, що це вже 8 спортивний майданчик зі штучним покриттям у Калуському районі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...