Мед Атлант

На Прикарпатті судили чоловіка, який вдарив поліцейську

Нещодавно на Прикрапатті відбувся суд над чоловіком, який напав на поліцейську.

3 червня 2017 року двоє працівників Управління патрульної поліції в м. Івано-Франківську здійснили виїзд на повідомлення від громадянина України, щодо спричинення йому тілесних ушкоджень.

Поліцейські одразу виїхали на виклик та зупинили службовий автомобіль неподалік території житлового будинку № 34, що по вул. Відкрита, та помітили двох осіб, які знаходилися на проїзній частині дороги поруч із житловим будинком. Працівники поліції, назвавши свої прізвища, посади, спеціальні звання, пояснили причину свого приїзду та попросили пред`явити документи для встановлення анкетних даних цих чоловіків, на що останні знаходячись в стані алкогольного сп`яніння, відмовлялись виконувати законні вимоги працівників поліції.

Один з чоловіків перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, умисно наніс один удар кулаком руки в область обличчя інспекторці спричинивши їй відповідно до висновку судово-медичної експертизи № 346 тілесне ушкодження у вигляді синця на нижній повіці лівого ока, яке відноситься до легких тілесних ушкоджень. Після цього працівники поліції взяли чоловіка у кайданки.

В судовому засіданні обвинувачений у вчиненому вину не визнав та суду пояснив, що з потерпілою він знайомим не був. В той день він прийшов додому з роботи і сусід його запросив відсвяткувати день народження. Вони випили горілки та пива. Близько опівночі він взяв каву та з сином вийшов навпроти будинку № 25, що по вул. Відкрита, де побачили хлопця, який намагався відкрити автобус, яким володіє його син. Син запитав хлопця, що він там робить, на що останній нічого не відповів і почав втікати, а син намагався наздогнати. Він в свою чергу сидів на лавці під будинком, чекав сина. Син повернувся, пішов додому і через 5-10 хв. приїхали працівники поліції з тим хлопцем, що втікав від сина, на ньому був рюкзак. Серед працівників поліції була інспекторка. Їх звинуватили, що вони побили цього хлопця та запропонували поїхати у відділення поліції, на що вони відмовились. Він з працівниками поліції жартував. Через деякий час приїхали ще кілька екіпажів поліції. Його скрутили, положили до асфальту та одягли наручники. Він в свою чергу опирався, після чого його посадили в службовий автомобіль поліції. Коли син вийшов з дому, його теж скрутили, одягли кайданки та посадили в автомобіль і відвезли на експертизу, а після чого у відділок. Під час даної події він нікому тілесних ушкоджень умисно не заподіював, нікого не бив, а якщо і зачепив когось, то ненавмисно, в чому щиро кається.

Крім цього, обвинувачений просив суд звільнити його від відбування покарання на підставі Закону України «Про амністію у 2016 році», оскільки він має матір, яка на день набрання чинності Закону досягла 70-річного віку та яка немає інших працездатних дітей.

В результатті чоловіка визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України, та призначити йому покарання у виді обмеження волі на строк 1 рік.

Відповідно до ст. 86 КК України та на підставі п. «є» ст. 1 Закону України «Про амністію у 2016 році» його звільнили від відбування призначеного покарання у виді обмеження волі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...