Мед Атлант

Суд оштрафував військовослужбовця, який контрабандою відправляв за кордон старовинні монети

Івано-Франківськвй міський суд виніс вирок військовослужбовцю, який  контрабандою відправляв за кордон старовинні монети.

Чоловік через Інтернет сайти купував  нагороди та інші предмети старовини. При цьому, обвинувачуваний усвідомлював, що рідкісні нагороди та інші предмети колекціонування належать до культурних цінностей.

У листопаді минулого року чоловік розмістив оголошення про продаж предметів старовини, а саме: монета «5 копійок 1837 р. (Російська Імперія), монета «4 гроша» 1788 р. (Польща, ), монета «6 грош» 1755 р. (Польща, Август III), монета «6 грош» 1664 р. (Польща,) монета «Емденський гульден» (2/3 талера) 28 штюбертів 1624 р. (Східна Фризія, Німеччина) та медальйон часів Третього рейху.

Військовослужбовець домовився з жителем Литви про продаж йому 5 монет та медальйону за приблизно 100 євро. Не маючи дозволу на вивезення культурних цінностей, чоловік  «Укрпоштої» відправив цінні речі покупцю за кордон.

У червні 2020 року чоловік домовився про продаж 9 монет за 310 доларів до Польщі. З метою приховання їх від митного контролю,  у декларації вказав, що здійснює відправлення комплектуючих деталей до планшету. У подальшому обмотав вказані монети папером та липкою стрічкою і помістив їх у бандероль між комплектуючими деталями до планшету.

Суд ухвалив призначити покарання із застосуванням ч.1 ст.69 КК України у виді штрафу в розмірі 600 неоподаткованих мінімумів громадян, що становить 10200 гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...