Мед Атлант

Реконструкція водопроводу на Окружній у Калуші коштуватиме близько мільйона

Калушани стурбовані станом водопроводу на вулиці Окружній, де помітно мінімум три прориви води.

На своїй Facebook-сторінці  Володимир Слюзар написав про стан водогону на вул. Окружній.

Прогулявся нашою Окружною на відтинку вул. Сівецька-Ринкова. Тут чітко помітно мінімум три місця прориву центрального водогону. Невеликі струмочки постійно течуть на дорогу та в канави. Видно де працювала техніка під час ремонтів та недолугі спроби відвести воду з дороги. Мабуть ремонтували старим дідівським методом, забиваючи кілки в трубу. Питання до керівництва Водотеплосервісу Ігор Яковина — яким чином збираєтесь вирішувати цю проблему, і скільки часу протримається відремонтована дорога (на яку в наступному році обіцяли виділити кошти з держбюджету) якщо її постійно буде підмивати. Чи рахує хтось втрати води на таких проривах?, — пише калушанин.

Заступник директора КП «Водотеплосервіс» Василь Козик у коментарі «Вікнам» повідомив: водопровід на вул. Окружній — старий і зношений. Для проведення його реконструкції вже виготовили проєктно-кошторисну документацію. Комунальне підприємство на початку жовтня звернулося до управління будівництва та розвитку інфраструктури міської ради з пропозиціями до Програми реконструкції та будівництва мереж водопостачання міста Калуша на 2021 рік. До них включили і реконструкцію водопроводу на вул. Окружній.

Як зазначив Василь Козик до програми також пропонуватимуть включити інші старі і аварійні водопроводи, а в Калуші чимало таких, які експлуатуються по 40-50 років. На вул. Окружній треба замінити 600-700 метрів труби діаметром 500 мм. Кошторисна вартість роботі — понад  982 тис. гривень.

Перспективи проведення реконструкції водопроводу на вул. Окружній у наступному році залежать від того, чи буде включено цей об’єкт до програми рішенням міської ради та чи виділять на нього кошти.

Нагадаємо, що в Калуші з минулого року планували реконструкцію аварійного і стратегічно важливого водопроводу на вул. Ринковій (тут треба замінити трубу діаметром 1000 мм і коштує це понад 10 млн гривень). Торік реалізація першої черги цього проєкту була включена до програми реконструкції та будівництва мереж водопостачання, але під кінець року від цих намірів відмовилися. Цього року проєкт реконструкції водопроводу на вул. Ринковій подавали на фінансування з державного фонду регіонального розвитку, але безуспішно.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...