Мед Атлант

В Івано-Франківську відбувається перша сесія новообраної обласної ради. ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні, 20 листопада,  в Івано-Франківську розпочалася перша сесія новообраної Івано-Франківської обласної ради VIII-го демократичного скликання.

До обласної ради увійшли представники шести політичних партій: “Свобода”, “Європейська Солідарність”, “За майбутнє”, “Платформа громад”, “Батьківщина” та “Слуга народу”. Усього працюватимуть 84 депутати.

На першу сесію не з’явився один депутат із 84. У нього поважна причина.

Священослужителі благословили новообраний склад обласної ради. З вітальним словом виступив Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ високопреосвященний владика Володимир Війтишин:

Є багато партій, але пам’ятаймо, як Україна одна і Прикарпаття одне, тому всі разом сконсолідуйтеся для людей нашого краю, щоб спільно працювати для добра наших жителів.

 

Голова Івано-Франківської обласної ТВК Анатолій Корнійчук розповів, що  на виборах працювали 62 виборчі територіальні комісії. Балатувалися до обласної ради 856 депутатів  від 13 політичних партій.

За його словами, 8 людей відмовилися від депутатських мандатів. Замість них у раді працюватимуть наступні у списках . Зі списком депутатів, які пройшли до обласної ради можна ознайомитися за посиланням.

Першим питанням розглянули обрання тимчасової президії. До неї увійшли 4 депутати, які набрали найбільшу кількість голосів :

  • Сич Олександр (“Свобода”)
  • Гладун Василь (“Батьківщини”)
  • Палійчук Микола (“За майбутнє”)
  • Басараб Сергій (“Європейська Солідарність”)

Читайте також:  У неділю на Прикарпатті відбудеться повторне голосування з виборів депутатів до 4 сільських рад

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...