Мед Атлант

Суд обрав запобіжний захід жінці, яку підозрюють у пограбування калуського магазину

Вчора, 21 листопада, Калуський міськрайонний суд в Івано-Франківської області розглянув клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відповідно до матеріалів органів досудового розслідування, місцева мешканка знаходилась в одному з магазинів Калуша, де мала намір працевлаштуватись продавцем. Перебуваючи за прилавком, скористалась тим, що за її діями ніхто не спостерігає та таємно викрала гроші і втекла з магазину. Надалі жінка переховувалась від поліції та поїхала в Одеську область, де скоїла аналогічний злочин.
У судовому засіданні прокурор подання підтримав, а обвинувачена просила не обирати їй запобіжний захід, пов’язаний із триманням під вартою.
Вирішуючи клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, слідчий суддя враховував тяжкість кримінального правопорушення, у скоєнні якого підозрюється місцева мешканка. В судовому засіданні підтвердили наявність ризиків: можливість підозрюваної переховуватися від органів досудового розслідування та суду, вчинити інше кримінальне правопорушення.
Крім того, жінка раніше неодноразово судима після звільнення з місць позбавлення волі вчинила злочин у тій же сфері, що вказує на відсутність у неї критичної оцінки своїх дій та її небажання вести законослухняний спосіб життя й дотримуватися загальноприйнятих правил поведінки.

При таких обставинах слідчий суддя застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів, із можливістю внести заставу у розмірі 18 918,00 грн.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...