Мед Атлант

Свавілля і цинізм влади, – голова туристичної ради про вирубку каштанів у Верховині

“Ця ситуація – свавілля, цинізм влади, яка чомусь всіляко підтримує цей проєкт”, – так прокоментував вирубку алеї каштанів у Верховині голова туристичної ради Івано-Франківської області Андрій Матійчик, повідомляє Суспільне Карпати.

На його думку, вирубка алеї каштанів і встановлення на її місці сувенірного ринку не є розвитком туризму у Верховині. Андрій Матійчик каже, що цей проєкт не обговорювався з громадою, а на встановленя ринку не пропонували жодних інших ділянок.

Це показує те, що в нас можна заручитися підтримкою влади та робити такі ганебні речі. І називати це розвитком туризму, – каже Андрій Матійчик. – Ця ситуація не відбувається просто так. Йде мова про конкретну сім’ю місцевого архітектора Ігнатюка. Ділянка перейшла до його дружини, одного із синів. Дивує те, що селищна влада не звертає уваги на розголос у Верховині. Є обурення громади, є активісти, які зверталися до влади та просили дозвільних документів, але їм не надали жодної інформації.

За словами голови туристичної ради, кілька днів поспіль на місці зрубаної алеї розширювали дорогу та засипали потічок, який знаходиться поруч.

Засипали потічок, який наробив чимало шкоди у Верховині під час паводку. Звісно, що таке може знову повторитися, мабуть, це роблять без жодних дозволів. Я маю багато питань до різних служб, тому я бачу правильним винесення на наступне засідання нашої ради цього питання і з подальшим зверненням до правоохоронних органів. Я не проти таких ринків, але думаю, що ми не допустимо цього свавілля. Це має бути показово для всіх інших, хто намагається наплювати на думку громади, – додав Андрій Матійчик.

Натомість, заступниця селищного голови Оксана Чубатько переконує, що влада завжди намагається дослухатися до думки жителів та не йти на конфлікт. Жінка пояснює, що сувенірний ринок заклали у генплан ще у 2016-му році. Тоді й провели перші слухання.

Ми дотримувалися усіх вимог законодавства, пройшла відповідна процедура, бо був генплан. Пізніше земельні ділянки були внесені на торги. Ця ділянка була придбана на аукціоні та надана в оренду, тобто орендар із селищною радою уклав договір оренди, – розповідає Оксана Чубатько. – Дорожнє полотно біля ринку не буде зменшене. Воно залишиться. Побічні смуги будуть облагороджені, там буде стоянка, зупинка, ця вулиця буде мати привабливий вигляд.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...