Мед Атлант

У грудні в Франківську почнуть курсувати 9 нових автобусів. ФОТО

На дороги Івано-Франківської територіальної об’єднаної громади зовсім скоро виїдуть 9 нових комунальних автобусів, які придбали для КП «Електроавтотранс».

Якщо попередні 52 автобуси були 12-метрові, то ці трохи менші – 9-метрові. Завдяки цьому, можна буде забезпечити маршрутами дрібні вулиці та приміські села. Вони менші, але в них є дещо спільне – комфорт та доступність. Тобто вони низькопідлогові та пристосовані для перевезення маломобільних груп населення.

“Впродовж цього тижня ми готуємо автобуси, щоб вже з наступного тижня їх пустити на лінії. Це 9 нових автобусів: 5 турецьких “Guleryuz” і 4 білоруських “МАЗи”. Вони 9-ти метрові й завдяки своїм габаритам, ці автобуси зможуть їздити меншими вулицями. Наприклад тими, де б не пройшов 12-метровий автобус. Обладнуємо транспортні засоби трекерами руху та датчиками витрат палива, програмуємо інформаційні системи, розвішуємо внутрішні навігаційні матеріали, встановлюємо системи відеоспостереження і оплати проїзду. Всі автобуси пройшли необхідні процедури огляду та сертифікації.”, – розповідає директор КП “Електроавтотранс” Віталій Голутяк.

Завдяки своїм габаритам, ці автобуси зможуть їздити меншими вулицями. Наприклад тими, де б не пройшов 12-метровий автобус. Тому і шукали автобуси такого класу, щоб забезпечити ті вулиці, де неможливо пустити великогабаритні. Хоч пріоритетом для Електроавтотрансу все-таки залишаються великогабаритні автобуси, їх кількість має становити не менше 80% рухомого складу.

Також на підприємстві зараз в самому розпалі триває навчання для нових водіїв КП “Електроавтотранс”. Майбутні водії спершу проходять теоретичний курс, а пізніше приступатимуть до практичних занять. Кількість рухомого складу зростає – саме тому і з’явилась потреба в нових водіях. І вже зараз всі вакантні місця заповнені та нових вакансій немає, хоч і охочі є.

Водій Василь Лещук розповідає, що має 25-річний досвід праці в автобусному парку. 

“Ми працювали й на великих автобусах і на міжнародних рейсах. А зараз вже будемо працювати на нових автобусах, маємо велике бажання та будемо старатись”, – ділиться водій.

Маршрути, якими поїдуть нові автобуси та розклади руху стануть відомі вже згодом, адже вони все ще на стадії формування.

“Вже в грудні ми запустимо нові комунальні маршрути. І наші приміські села і місто отримають новий комфортний комунальний транспорт. Сподіваємось, що наш парк й надалі буде поповнюватись якісними, зручними та комфортними автобусами”, – каже міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...