Мед Атлант

Автошляхи Прикарпаття готують до зимової експлуатації

В останні дні осені синоптики прогнозують складні погодні умови на Прикарпатті, зокрема, у високогір’ї. Очікуються опади у вигляді дощу і мокрого снігу, нічні морози та ожеледиця.

Власне це, а також необхідність визначення організаційних заходів із запобігання надзвичайним ситуаціям у зимовий період 2020-2021 років, у тому числі на автодорогах області, та реагування на них при можливому виникненні зумовили проведення позачергового засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням т.в.о. голови обласної державної адміністрації Марії Савки.

Під час засідання Марія Савка наголосила, що дорожні служби, органи управління і регіональні служби цивільного захисту уже повинні бути готові до ускладнення погодних умов, щоб оперативно реагувати на будь-які надзвичайні ситуації. Особливу увагу посадовиця приділила підготовці до зими доріг державного та місцевого значення.

Щодо автомобільних доріг державного значення, протяжність яких по області становить 1017,6 км, то заступник начальника з експлуатаційного утримання доріг Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Михайло Новосільський зауважив, що підготовка до осінньо-зимового сезону на таких автошляхах почалася ще у травні цього року. На сьогодні спільно з Національною поліцією проведено обстеження доріг і підрядних організацій на предмет підготовки техніки та наявності протиожеледних матеріалів. В області утворено 9 експлуатаційних дільниць, які забезпечені усім необхідним та на яких буде організовано цілодобове чергування працівників. Заготовлено 4000 т солі та 9000 т піску для підсипки доріг і 275 т холодної асфальто-бетонної суміші для ямкового ремонту доріг у зимовий період.

Директор державного підприємства «ДОРОГИ ПРИКАРПАТТЯ» Андрій Сазонов, у свою чергу, повідомив, що обслуговування автодоріг місцевого значення здійснюватимуть супідрядні організації, які забезпеченні спеціалізованою технікою. Наразі триває доставка підсипних сумішей у райони. Додамо, що мережа доріг місцевого значення області становить 3117 км.

Крім того, варто зазначити, що облдержадміністрацією 23 жовтня 2020 року видано розпорядження від № 551 «Про підвищення готовності органів управління та сил цивільного захисту до дій при можливому виникнення надзвичайних ситуацій осінньо-зимового періоду 2020-2021 років». Цей документ визначає конкретні завдання відповідальним виконавцям, у тому числі й для запобігання аварій на автодорогах області. А за ініціативи управління з питань цивільного захисту ОДА підготовлено і затверджено головами Івано-Франківської та Закарпатської облдержадміністрацій план заходів з пропуску автотранспорту в складних умовах осінньо-зимового періоду на суміжних ділянках автодоріг державного значення у Івано-Франківській і Закарпатській областях. Завершується робота із затвердження аналогічних планів із Чернівецькою та Тернопільською облдержадміністраціями.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...