Мед Атлант

На Долинщині дві сусідки побилися через дим від спаленого бур’яну

Нещодавно на Прикарпатті відбувся суд над жінкою, яка напала на свою сусідку.

22 серпня 2017 року близько 21:30 долинянка перебувала на узбіччі дороги неподалік від свого будинковолодіння, де спалювала сухі бур`яни.

В цей час до неї підійшла її сусідка та вчинила з нею словесний конфлікт, через те, що дим з вогню проникав на території її господарства та в будинок. Під час цього конфлікту сусідка нанесла декілька ударів кулаками в ділянку голови жінці, після чого штовхнула її в грудну клітку, від чого потерпіла впала на землю, а сусідка тоді нанесла їй декілька ударів ногами в ділянку тулуба та ніг, чим спричинила останній тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми зі струсом головного мозку, синців в тім`яній ділянці зліва, в ділянках обличчя, правого передпліччя, правого стегна, лівої гомілки, 1-го пальця правої стопи, які, відповідно до висновку експерта № 63/106/17/132/106-Д/17/37/106/17/132/106-Д/17-Д від 16 вересня 2019 року відносяться до легких тілесних ушкоджень, що викликали короткочасний розлад здоров`я.

В судовому засіданні обвинувачена своєї вини у вчиненні кримінального правопорушення не визнала та пояснила, що в той день вона поверталася додому з м.Долина і побачила, що дим з вогню, який палила сусідка, проникає на територію її господарства та в будинок, так як вона спалювала не сухий бур`ян, а зелений. Вона зробила сусідці зауваження та сказала погасити вогонь, однак остання почала її обзивати та ображати. Вона її штовхнула, але не била і тілесних ушкоджень не спричиняла. Потерпіла сама могла спричинила собі тілесні ушкодження. Крім того, вона не лікувалася в лікарні, так як кожен вечір була вдома і вона її бачила. Вона ні в чому не винна, оскільки будь-яких тілесних ушкоджень сусідці не наносила.

Незважаючи на невизнання вини обвинуваченою, її вина у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення, доведена дослідженими в судовому засіданні доказами: показаннями потерпілої, свідків, висновками експертів та письмовими доказами.

В результаті нападницю визнали винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 125 КК України, та призначили їй покарання у виді виді штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1 700,00 гривень.

Згідно з ч. 5 ст. 74 КК України, жінку звільнили від призначеного покарання на підставі п. 2 ч. 1 ст. 49 КК України – у зв`язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...