Мед Атлант

Без корпоративів і з колядою по телефону: як прикарпатці відзначатимуть новорічно-різдвяні свята

Без святкових корпоративів у ресторанах, з перепусткою на міську ковзанку та колядками по телефону – начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в області Віталій Фіглевський розповів Суспільному Карпати, які обмеження запровадять під час святкування новорічно-різдвяних свят на Прикарпатті.

За його словами обмеження стосуватимуться новорічних ярмарків, закладів громадського харчування, шкіл та дитсадків.

“Однозначно хочу сказати, що масових свят, корпоративів у закритих приміщеннях не буде”, – каже Фіглевський.

Масові гуляння на відкритому повітрі можливі за дотримання соціальної дистанції і маскового режиму, пише Суспільне. 

“Має бути відстань 1,5-2 метри між людьми. Потрібно мити руки та проводити дезінфекцію. На ковзанці повинна працювати пропускна система. Має висіти повідомлення про її роботу і потужність – тобто, скільки вона може обслуговувати відвідувачів. Від цього вираховується, скільки допускається людей на ковзанку. Щодо колядок, то можна практикувати нетрадиційні колядування: по телефону, інтернету, безконтактним методом за допомогою сучасних засобів зв’язку”, – каже Віталій Фіглевський.

Також начальник управління державного нагляду повідомив, що кількість порушень карантину в Івано-Франківській області значно зменшилася.

“На початку пандемії порушення сягали навіть до 40 %. Проводилися масові заходи, люди були без масок. В останні вихідні (21-22 листопада -ред.) кількість порушень скоротилася до 14 %. Навіть якщо ви пройдетеся по місту Івано-Франківськ, побачите, що практично порушень немає. Всі дотримуються локдауну. Громадські заклади працюють на виніс, люди знаходяться в масках”- каже Віталій Фіглевський.

Читайте також: Стало відомо, коли засяє головна новорічна ялинка Франківська.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...